Σύννεφο καπνού από τον Καναδά μετακινείται στη Γερμανία

Newsroom

Σύννεφο καπνού από τον Καναδά μετακινείται στη Γερμανία

Οι δασικές πυρκαγιές στον Καναδά επηρεάζουν πλέον και την Ευρώπη και κατ’ επέκταση τη Γερμανία. Πυκνά σύννεφα καπνού θα μετακινηθούν προς την Γερμανία τις επόμενες ημέρες…

Λόγω των δασικών πυρκαγιών, ο Καναδάς βρίσκεται υπό την επήρεια αιθαλομίχλης – ειδικά οι επαρχίες του Μοντρεάλ και του Κεμπέκ.

Ο καπνός, ο οποίος προκαλεί προβλήματα στη χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα μπορούσε σύντομα να μεταφερθεί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Το σύννεφο καπνού έφτασε στη Νέα Υόρκη στις αρχές Ιουνίου και προκάλεσε αίσθηση στις ΗΠΑ και απόλυτο συναγερμό για το νέφος: ξυλώδη, καμένη μυρωδιά, θολός αέρας και κακή ορατότητα.

Η Νέα Υόρκη περιβαλλόταν από σύννεφα κίτρινου καπνού.

Video από την ομίχλη στην Νέα Υόρκη

Την Κυριακή, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach επισήμανε στο Twitter τους πιθανούς κινδύνους για τη Γερμανία.

Επιπτώσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Η Westdeutscher Rundfunk αναφέρθηκε σε πιθανές επιπτώσεις στο NRW. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υψηλότερη συγκέντρωση σκόνης αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης. Ο ουρανός αναμένεται να είναι θολός τότε.

Η αυγή και το σούρουπο αναμένεται να πάρουν μια εντονότερη κοκκινωπή απόχρωση λόγω της διασποράς των σωματιδίων του καπνού.

Επιπλέον, αναμένεται να παρατηρηθούν έντονα ηλιοβασιλέματα. Παρόμοια με τη σκόνη της Σαχάρας, ο καπνός προκαλεί βαρύτερες βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπάρξει έκταση όπως στη Νέα Υόρκη. Τα περισσότερα σωματίδια καπνού βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα.

Έτσι, δεν επηρεάζουν σχεδόν καθόλου την ποιότητα του αέρα στο επίπεδο του εδάφους. Ωστόσο, εάν τα μικρά σωματίδια πέσουν στο έδαφος, η ποιότητα του αέρα μπορεί να επιδεινωθεί.

Στον Καναδά και τη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, οι άνθρωποι έπρεπε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως ενημερώνει η Spektrum der Wissenschaft Verlagsgesellschaft mbH, τα μεγάλα σύννεφα καπνού λέγεται ότι έφτασαν στη Δυτική Ευρώπη ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας.

Ωστόσο, το τμήμα με τους ισχυρούς ρύπους βρισκόταν μόνο πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, όπως ξεκαθαρίζει ένα tweet του Γάλλου μετεωρολόγου Nahel Belgherze.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης