Επόμενο σκάνδαλο εμβολιασμού στη Βαυαρία με ληγμένες δόσεις

Στο Herrsching (περιφέρεια Starnberg) στην Άνω Βαυαρία, χορηγήθηκαν τον Ιανουάριο δόσεις εμβολίου που είχαν ήδη λήξει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Μεταξύ 2 και 11 Ιανουαρίου χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος εμβόλιο του κατασκευαστή Moderna, η ημερομηνία λήξης του οποίου ήταν η 31 Δεκεμβρίου 2021, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η περιφερειακή διοίκηση του Starnberg. 551 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν με τα επηρεαζόμενα φιαλίδια.

Ο Βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός (BRK), ως φορέας λειτουργίας του κέντρου εμβολιασμού, ενημερώνει επί του παρόντος τους πληγέντες.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχούν εξαιτίας αυτού, συνεχίζει: “Η χορήγηση του εμβολίου πέραν της σύστασης του κατασκευαστή δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, αλλά είναι ακίνδυνη για την υγεία”, δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής του κέντρου εμβολιασμού, Richard Aulehner.

Προηγουμένως, είχαν γίνει γνωστά δύο κρούσματα στην Άνω Βαυαρία, όπου είχε επίσης χορηγηθεί ληγμένο εμβόλιο – στο Ingolstadt και στο Ebersberg.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.