Μarkus Söder σε διαδήλωση στο Μόναχο: “Τώρα είμαστε όλοι Ουκρανοί”

Στη μεγάλη ειρηνική διαδήλωση στην Königsplatz του Μονάχου, ο πρωθυπουργός Söder εξέφρασε την αλληλεγγύη της Βαυαρίας προς την Ουκρανία.

Ο πόλεμος αφορά επίσης “όλους μας” και τη φιλελεύθερη δημοκρατία.

Γερμανία: Αντιπολεμική διαδήλωση με πάνω από 50.000 άτομα στο Μόναχο

“Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε έναν πόλεμο, έναν μη προκληθέντα επιθετικό πόλεμο στην Ευρώπη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας στην ομιλία του στη διαδήλωση για την ειρήνη στην πλατεία Königsplatz του Μονάχου.

Ως “παιδί της δεκαετίας του ’80”, πίστευε ότι εκείνες οι εποχές είχαν περάσει προ πολλού.

Ένα σημάδι για την ειρήνη στην Ευρώπη και την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, για να στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης στην Ευρώπη και αλληλεγγύης στην Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τη Ρωσία.

“Το Μόναχο δείχνει σήμερα τα χρώματά του”, δήλωσε ο Söder, ευχαριστώντας το βαυαρικό SPD και όλους τους άλλους διοργανωτές, στους οποίους περιλαμβάνονται κόμματα, ενώσεις, συνδικάτα και θρησκευτικές κοινότητες.

Ο Söder προσκλήθηκε να μιλήσει, όπως και η πρόεδρος του Landtag Ilse Aigner και ο δήμαρχος της πόλης του Μονάχου Dieter Reiter.

Söder: “Πρόκειται για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κυριαρχία”

“Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους στην Ουκρανία, μοιραζόμαστε τον πόνο τους, θέλουμε να βοηθήσουμε”, δήλωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός. Αλλά αυτό είναι επίσης “για όλους μας”.

Γιατί πρόκειται για τη φιλελεύθερη δημοκρατία, την ελευθερία και την κυριαρχία.

“Κανείς δεν πρέπει να καταπιέζει την επιθυμία για δημοκρατία και κανείς δεν πρέπει να καταπιέζει την επιθυμία για ελευθερία”, συνέχισε ο Söder.

“Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας”.

Βοήθεια για τους πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία

Ο Söder εντυπωσιάστηκε από την αλληλεγγύη των πολιτών να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην Ουκρανία μέσω παραδόσεων βοήθειας και δωρεών.

Είπε ότι το κρατίδιο της Βαυαρίας στηρίζει οικονομικά την Ουκρανία. “Και φυσικά θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σε αυτόν τον τομέα για να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία εδώ”, συνέχισε ο Söder.

“Ένα πράγμα είναι βέβαιο, τώρα είμαστε όλοι Ουκρανοί”.

Είναι μια δύναμη των φιλελεύθερων δημοκρατιών, είπε, ότι οι άνθρωποι είναι ενωμένοι όταν πρόκειται για τα θεμελιώδη ζητήματα.

“Τότε υπερασπιζόμαστε την ελευθερία ο ένας δίπλα στον άλλον”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.