Ο Söder υπέρ συντομότερων κανονισμών καραντίνας στη Γερμανία

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ζητά και αυτός τη συντόμευση των χρόνων καραντίνας λόγω κορωνοϊού για τη Γερμανία.

“Για τον περαιτέρω χειρισμό της μετάλλαξης Όμικρον, η κυβέρνηση πρέπει τώρα να κάνει προτάσεις. Η βάση γι’ αυτό πρέπει να είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη αξιολόγηση”, δήλωσε ο επικεφαλής του CSU στην Deutsche Presse-Agentur στο Μόναχο την Τρίτη.

“Πάνω απ’ όλα”, είπε, “είναι σημαντικό να μάθουμε αν οι ηπιότερες μορφές της νόσου θα είχαν ως αποτέλεσμα μικρότερη επιβάρυνση των νοσοκομείων”.

Την Παρασκευή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι επικεφαλής των κρατιδίων θα συναντηθούν εκ νέου μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν σχετικα με το πώς θα προχωρήσουν με την πανδημία.

Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι αν ο ισχύων κανονισμός καραντίνας μπορεί να παραμείνει σε ισχύ, τόνισε ο Söder. “Είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί ο ισχύων κανονισμός καραντίνας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε καραντίνα ολόκληρη τη χώρα ταυτόχρονα με μια ταχέως αυξανόμενη εξάπλωση”.

Οι χρόνοι καραντίνας έχουν ήδη μειωθεί σε πολλές γειτονικές γερμανικές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.