Σούπερ μάρκετ στη Γερμανία πουλάει αγγούρι για 3,29 ευρώ

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξοργιστεί εδώ και μέρες με τις τρέχουσες τιμές των αγγουριών. Τελευταίο αποκορύφωμα η προσφορά ενός σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο.

Ένα βίντεο από το Tiktok προκαλεί σάλο: ένας χρήστης βιντεοσκόπησε το ράφι με τα λαχανικά ενός καταστήματος Edeka στο Αμβούργο. Ένα αγγούρι κοστίζει εκεί 3,29 ευρώ.

Χιλιάδες χρήστες σχολίασαν κάτω από το κλιπ. Ένας προβλέπει: “Σύντομα θα πρέπει να κερδίσετε το λαχείο για να φτιάξετε μια σαλάτα”.

Η εξέλιξη των τιμών ειδικά των αγγουριών είναι πράγματι τεράστια αυτή τη στιγμή.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, μια χρήστης του Twitter ανακάλυψε αλλού το λαχανικό προς 1,89 ευρώ το τεμάχιο και η φωτογραφία της που τραβήχτηκε σε κατάστημα Lidl προκάλεσε κατακραυγή.

“Μήπως ήταν βουτηγμένα σε φύλλα χρυσού πριν;” αναρωτήθηκε κάποιος. Εν τω μεταξύ, τα αγγούρια είναι ευρέως διαθέσιμα στη Γερμανία για περίπου δύο ευρώ.

Υψηλές τιμές αγγουριών: Ενεργειακό κόστος και κακή συγκομιδή

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό. Μεταξύ άλλων, παίζει ρόλο το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Όσο η θέρμανση στα θερμοκήπια είναι ακριβή, η καλλιέργεια αγγουριών είναι ασύμφορη για ορισμένες εκμεταλλεύσεις.

Η RBB ανέφερε, για παράδειγμα, τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρείας στην περιοχή Oderbruch: φέτος δεν ξεκίνησαν την καλλιέργεια αγγουριών πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, έξι εβδομάδες αργότερα από το συνηθισμένο.

Επιπλέον, τα αγγούρια που εισάγονται από το νότο είναι φέτος επίσης σε έλλειψη. Στην Ισπανία και το Μαρόκο επικρατούσε ασυνήθιστο κρύο, οπότε οι αποδόσεις ήταν χαμηλότερες.

Αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η Aldi και η Tesco, έχουν ήδη περιορίσει την πώληση ορισμένων λαχανικών και φρούτων λόγω των προβλημάτων εφοδιασμού.

Η Tesco, ηγέτης της αγοράς, και η Aldi πωλούν πλέον μόνο τρία αγγούρια και ένα αυστηρό όριο ντοματών και πιπεριών ανά πελάτη, όπως μετέδωσε το BBC την περασμένη εβδομάδα.

Στη Γερμανία, μπορείτε ακόμα να αγοράσετε όσα αγγούρια θέλετε – αρκεί τα ράφια να μην είναι άδεια και να έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε τα λαχανικά.

Σύμφωνα με τη “Neue Osnabrücker Zeitung”, η Edeka υπόσχεται ότι τα αγγούρια “θα γίνουν σταδιακά φθηνότερα στο εγγύς μέλλον λόγω της έναρξης της περιόδου στη Γερμανία και την Ολλανδία”, αλλά αυτό μάλλον θα πάρει αρκετό χρόνο: σύμφωνα με την εταιρεία από την περιοχή Oderbruch που ερωτήθηκε από το RBB, η πρώτη συγκομιδή δεν αναμένεται μάλλον πριν από το Πάσχα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.