Συναγερμός στη Γερμανία: Αναφορές για οπλισμένο άντρα σε σχολείο

Newsroom

Απειλή για βόμβα σε σχολείο στη Γερμανία: Μεγάλη επιχείρηση

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές Αρχές του Βερολίνου καθώς υπάρχουν αναφορές για άνδρα που εισέβαλε σε σχολική τάξη κρατώντας αντικείμενο που μοιάζει με όπλο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν υπήρξε πράγματι τέτοιο περιστατικό.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης rbb24 μετέδωσε ότι ο εν λόγω άνδρας μπορεί να είχε αποθηκεύσει τσάντες στο σχολείο.

Οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου κλήθηκαν μέσω ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα να παραμείνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, ανέφερε το rbb24, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ερευνούν τώρα το κτίριο.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λήξη συναγερμού για το σχολείο στο δυτικό Βερολίνο – Δεν εντοπίστηκε κανένας ένοπλος

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία του Βερολίνου στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), καθώς έλαβε σήμα σχετικά με έναν άνδρα ο οποίος κρατούσε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο έξω από τάξη σχολείου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι συγκεκριμένες αναφορές, ενώ υπεύθυνος του σχολείου στον οποίο απευθύνθηκε το Reuters, παρέπεμψε στις αρχές επιβολής του νόμου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης rbb24, ο εν λόγω άνδρας φέρεται επίσης να είχε αποθηκεύσει τσάντες με άγνωστο περιεχόμενο στο σχολείο «Καρλ φον Οσιέτσκι» του δυτικού Βερολίνου, για λόγους που δεν ήταν άμεσα σαφείς.

Οι περίπου 1.200 μαθητές και οι 125 εκπαιδευτικοί κλήθηκαν, αρχικά, μέσω ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα να παραμείνουν στις αίθουσες διδασκαλίας. Λίγο αργότερα, ενημερώθηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο, ώστε να μπορέσουν οι αρχές να συνεχίσουν καλύτερα τις έρευνες, ενώ στον χώρο έφτασαν και ψυχολόγοι.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απτά στοιχεία για ένοπλο δράστη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης