Βάδη-Βυρτεμβέργη: Συναγερμός σε σχολείο – δεκάδες τραυματίες

Ελικόπτερο στο Singen (νότια της Βάδης-Βυρτεμβέργης) – Μεγάλος συναγερμός σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – δεκάδες τραυματίες…

Πάνω από 200 άτομα του προσωπικού έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε. Αρκετοί άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Πολλά οχήματα έκτακτης ανάγκης και μεγάλη αναστάτωση στο Singen

Η αστυνομία και η πυροσβεστική κλήθηκαν σε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στο Zeppelin-Realschule. Το πρωί της Τετάρτης, δεκάδες μαθητές και καθηγητές παραπονέθηκαν για ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος και βήχα. Ο συναγερμός σήμανε στις 10.37 π.μ.

Συνολικά 84 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα, δήλωσε στο t-online εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στην περίπτωση τριών μαθητών και ενός καθηγητή, τα συμπτώματα ήταν τόσο σοβαρά που χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Η Πυροσβεστική αναζητά την αιτία…

Ένα ελικόπτερο διάσωσης βρισκόταν επίσης στο σημείο. Μια μεγάλη περιοχή αποκλείστηκε. Το σχολείο εκκενώθηκε πλήρως, 600 μαθητές αναγκάστηκαν να βγουν έξω. Οι διασώστες της πυροσβεστικής υπηρεσίας μπήκαν στο κτίριο με προστατευτικές στολές για να πάρουν μετρήσεις και να βρουν την αιτία.

Πάνω από 200 άτομα του προσωπικού έκτακτης ανάγκης στο σημείο

Η αστυνομία αναφέρει ότι μια “άγνωστη, ερεθιστική ουσία” προκάλεσε το συμβάν. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, είναι ακόμη εντελώς ασαφές ποια είναι η ουσία, δήλωσε στο t-online εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Μέχρι τώρα οι μετρήσεις δεν είχαν δώσει σαφές αποτέλεσμα. Το αν υπήρξε επίθεση με ερεθιστικό αέριο ή ελάττωμα στην εγκατάσταση της τουαλέτας είναι ακόμη εντελώς ασαφές. Υπήρχαν εικασίες και για τα δύο σενάρια, αλλά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, ήταν επίσης πιθανές και άλλες αιτίες. Προς το παρόν, τίποτα δεν μπορούσε να αποκλειστεί.

Η πυροσβεστική ήταν επί τόπου με 80 άτομα, ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός με 90 άτομα, η Τεχνική Οργάνωση Βοήθειας με 32 άτομα και η αστυνομία με περισσότερα από 30. Βοηθοί από την Κωνσταντία έφτασαν επίσης στο σημείο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης