Συνωστισμός σε κατάστημα μετά από κάλεσμα Influencer

Newsroom

Γερμανία: Έντεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια

Στο Ρέγκενσμπουργκ, μια διαφημιστική προώθηση που έγινε από influencers ξέφυγε από τον έλεγχο. Η ομοσπονδιακή αστυνομία αναγκάστηκε να διαλύσει πρόωρα την εκδήλωση με 1200 άτομα…

Μια παρουσίαση προϊόντων που προωθήθηκε από τους influencers Rohat, Abu και Breitenberg οδήγησε σε μαζικό πλήθος στο Ρέγκενσμπουργκ.

Αντί των προγραμματισμένων 300 καλεσμένων, περίπου 1200 άτομα προσήλθαν στην εκδήλωση στον κεντρικό σταθμό το Σάββατο (24 Ιουνίου).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, περίπου 400 άτομα περίμεναν ήδη στο σούπερ μάρκετ και στην αίθουσα αναμονής του σταθμού περίπου δύο ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μεταξύ άλλων, επρόκειτο για “παιδιά που είχαν ήδη στριμωχτεί στους τοίχους του σούπερ μάρκετ μέσα στο πυκνό πλήθος”.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία αποφασίζει να εκκενώσει την περιοχή

Οι τρεις influencers είναι ιδιαίτερα γνωστοί στη σκηνή του gaming. Μαζί έχουν περίπου 700.000 followers στο Instagram.

Αυτές οι δύο συνθήκες πιθανώς εξηγούν γιατί η πλειοψηφία του πλήθους αποτελούνταν από νέους ανθρώπους.

Αυτό φαίνεται και από τα βίντεο που ανέβασαν δύο από τους influencers στο YouTube μετά την εκδήλωση.

Στο κλιπ του “Abu”, το οποίο είχε δημοσιεύσει στις 25 Ιουνίου με την ονομασία “Exception State in Regensburg Vlog”, φαίνεται, μεταξύ άλλων, πώς η είσοδος του σούπερ μάρκετ έχει αποκλειστεί από το πλήθος.

Οι νέοι κρατούν τα smartphones τους ψηλά, φωνάζουν το όνομα του influencer και ζητωκραυγάζουν εκστασιασμένοι.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία αποφάσισε τελικά να εκκενώσει το σούπερ μάρκετ. Εκτός από έναν 14χρονο με ματωμένα χείλη, ο οποίος είχε χτυπηθεί με γροθιά από έναν συνομήλικο του κατά τη διάρκεια καυγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές περίμεναν 200 με 300 επισκέπτες στην εκδήλωση προώθησης προϊόντων σοκολάτας.

Η σοκολάτα μοιάζει στην εμφάνιση με λουλούδι κάνναβης. “Μέσω ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να παραμείνουν ήρεμοι και συντεταγμένοι.

Λόγω του συνεχιζόμενου ενδιαφέροντος για την εκδήλωση, υπήρξαν επανειλημμένα πλήθη και μεμονωμένες προσπάθειες να σπάσουν τα εμπόδια”, περιγράφει η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Προώθηση σοκολάτας στο Ρέγκενσμπουργκ: Η εκδήλωση σταμάτησε μετά από μισή ώρα

Η προωθητική ενέργεια ήταν στην πραγματικότητα προγραμματισμένη να διαρκέσει τέσσερις ώρες – αλλά οι διοργανωτές την σταμάτησαν μετά από μόλις μισή ώρα.

Οι influencers αποχώρησαν επίσης.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης