Τα νοσοκομεία της Βαυαρίας απειλούνται με πτώχευση;

Τα νοσοκομεία της Βαυαρίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: το υψηλότερο κόστος ενέργειας και υλικών και η έλλειψη προσωπικού θέτουν σε κίνδυνο την υγειονομική περίθαλψη.

“Μας τελειώνει σιγά σιγά ο ατμός”, λέει ο Axel Fischer, διευθύνων σύμβουλος της München Klinik, στο Presseclub την Πέμπτη.

Μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βαυαρικής Ένωσης Νοσοκομείων Roland Engehausen και την Heike Gülker, διευθύνουσα σύμβουλο της Ένωσης Καθολικών Νοσοκομείων της Βαυαρίας, περιγράφει την επισφαλή οικονομική κατάσταση των βαυαρικών νοσοκομείων, τα οποία αντιμετωπίζουν μια έκρηξη κόστους που δεν είναι βιώσιμη λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.

Τα μέτρα εξοικονόμησης δεν θα μπορούσαν να αναμένονται από τα νοσοκομεία, είπε, διότι θα σήμαιναν ότι θα έπρεπε να μειωθεί το ήδη λιγοστό προσωπικό ή να μειωθεί ο εξοπλισμός.

Τα νοσοκομεία της Βαυαρίας φοβούνται ότι η υγειονομική περίθαλψη μπορεί να καταρρεύσει. Οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας είναι ιδιαίτερα προβληματικές.

Οι ιατρικές προμήθειες γίνονται επίσης όλο και πιο ακριβές. Η τρέχουσα νομική κατάσταση, ωστόσο, εμποδίζει τα νοσοκομεία να διαπραγματευτούν με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την αποζημίωση, δήλωσε ο Engehausen.

Φέτος, τα νοσοκομεία επιτρέπεται να αυξήσουν το κόστος ανά θεραπεία μόνο κατά 2,3%, ενώ το λεγόμενο κόστος υλικών έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 8% και το κόστος ενέργειας έχει υπερδιπλασιαστεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.