Ταμπέλα τουαλέτας προκαλεί σεξιστικό σκάνδαλο στη Γερμανία

“Νοικοκυρά 1 ευρώ, παρθένα 2 ευρώ” σε χώρο τουαλέτας σε δημόσιο φεστιβάλ προκαλεί σκάνδαλο σεξισμού στο Πότσνταμ της Γερμανίας

Μια-δυο ακατάλληλες ατάκες είναι βέβαιο ότι θα ειπωθούν ανάμεσα σε πιωμένους σε ένα λαϊκό φεστιβάλ.

Αλλά όταν αναγράφεται από μια πινακίδα τουαλέτας, αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο. Στο Πότσνταμ, υπάρχουν τώρα αρκετά παράπονα.

Τα ανοιξιάτικα φεστιβάλ ξεκινούν αυτή τη στιγμή στη Γερμανία. Παντού οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν το τέλος του χειμώνα.

Στο Πότσνταμ, επίσης, οι σκηνές μπύρας θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 23 Απριλίου.

Όπου ρέει πολλή μπύρα, υπάρχει φυσικά ένα πράγμα που δεν πρέπει να λείπει: Οι τουαλέτες.

Αργά ή γρήγορα, κάθε επισκέπτης πρέπει να την επισκεφθεί. Αλλά που αναγράφεται στην συγκεκριμένη τουαλέτα προκαλεί: “Μικρό πέος €1, μεγάλο πέος €2” και “νοικοκυρά €1, παρθένα €2” θα διαβάσει κανείς σε ταμπέλα τουαλέτας στο ανοιξιάτικο λαϊκό φεστιβάλ του Πότσδαμ.

Το κέντρο γυναικών του Πότσνταμ το επικρίνει έντονα. “Στη δεκαετία του 1990, τέτοιες φράσεις μπορεί να περνούσαν για χιούμορ, αλλά σήμερα είναι απλώς σεξιστικές”, δήλωσε η Michaela Burkhard σε δελτίο Τύπου.

Τα χιουμοριστικά σχόλια είναι χτυπήματα “κάτω από τη ζώνη” και οι σχετικοί ρόλοι των φύλων δημιουργούν πίεση στους άνδρες και τις γυναίκες.

Ο Ron Affeldt, διαχειριστής του καρναβαλιού, διαφωνεί με αυτή την άποψη. Πιστεύει ότι ενώ ο σχεδιασμός των τουαλετών είναι προκλητικός, δεν έχει καμία σχέση με τον σεξισμό.

“Η τιμή είναι η ίδια για όλους. Η τέχνη επιτρέπεται να προκαλεί, ακόμη και με πράγματα που μπορεί να μην θεωρούνται κοινωνικά πρόσφορα.

Μπορεί κανείς να διαμαρτύρεται για τον σχεδιασμό του καλλιτέχνη, αλλά αυτός είναι ελεύθερος στην τέχνη του”, εξηγεί Μέσα σε 10 χρόνια, μόνο ένα άτομο έχει παραπονεθεί για την τουαλέτα – επειδή είχε χαλάσει μια λάμπα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης