Τέλος στα δωρεάν τεστ για Covid-19 στη Γερμανία

Αν και περιορίστηκαν σημαντικά πρόσφατα, τα δωρεάν τεστ Covid-19 έληξαν επίσημα στη Γερμανία για όλους σχεδόν τη Δευτέρα – με εξαιρέσεις μόνο για το ιατρικό προσωπικό.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Γερμανίας τερμάτισε τη χρηματοδότηση των δωρεάν τεστ αντιγόνου Covid-19 – ένα μέτρο που κράτησε το ποσοστό εξετάσεων στη χώρα αρκετά υψηλό κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της πανδημίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής απομόνωσης για άτομα με λοίμωξη από Covid-19 από αρκετά ομόσπονδα κρατίδια, όπως η Βαυαρία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη, η Έσση, η Θουριγγία, η Κάτω Σαξονία και το Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Επειδή οι δωρεάν εξετάσεις χρησιμοποιούνταν συχνά για να διαπιστωθεί εάν κάποιος είχε μολυνθεί με Covid-19 και έπρεπε να μπει σε απομόνωση ή για να επιτραπεί σε κάποιον να τερματίσει την περίοδο απομόνωσής του με αρνητική εξέταση, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις εξετάσεις εφόσον δεν απαιτείται απομόνωση.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα παραμείνουν σε ισχύ για το ιατρικό προσωπικό μέχρι να ανακοινωθεί το αντίθετο.

Οι εξετάσεις θα εξακολουθήσουν επίσης να είναι δωρεάν για όποιον σχεδιάζει να επισκεφθεί κλινική ή οίκο ευγηρίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, πολλές από τις εναπομείνασες οδηγίες για χρήση μάσκας στη Γερμανία – συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης να χρησιμοποιούνται μάσκες FFP2 ή KN95 στα τρένα μεγάλων αποστάσεων – θα καταργηθούν από τις 2 Φεβρουαρίου.

Πολλές κυβερνήσεις κρατιδίων πρόκειται επίσης να ακολουθήσουν το παράδειγμα, καταργώντας τις απαιτήσεις για μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Φεβρουάριο – συμπεριλαμβανομένων του Βερολίνου, του Βρανδεμβούργου, της Σαξονίας, της Θουριγγίας και του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Η Βαυαρία, η Σαξονία-Άνχαλτ και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν έχουν ήδη καταργήσει την απαίτηση χρήσης μάσκας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.