Έρχονται θερμοκρασίες έως 30ºC στη Γερμανία το Σαββατοκύριακο

Η Κυριακή ήταν η πιο ζεστή μέρα του έτους στη Γερμανία

Μετά από καταιγίδες, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει ένα κύμα ζεστού καιρού τις επόμενες ημέρες, με θερμοκρασίες σε εθνικό επίπεδο της τάξης των 20 βαθμών και μέγιστες θερμοκρασίες 30 βαθμών Κελσίου που προβλέπονται για τα νοτιοδυτικά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρόγνωση ζεστού καιρού για τη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο

Υψηλές θερμοκρασίες πρόκειται να πλήξουν τη Γερμανία λίγο νωρίτερα από το κανονικό, καθώς για το δεύτερο μισό της εβδομάδας προβλέπονται μέγιστες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 30 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπεται γκρίζος ουρανός και βροχή στην Άνω Φραγκονία, σε τμήματα της Θουριγγίας, της Σαξονίας και του νότιου Βρανδεμβούργου.

Στη νοτιοανατολική Βαυαρία ενδέχεται να σημειωθούν ακόμη και μερικές καταιγίδες και αστραπές.

Παρά τις νεφώσεις, αναμένονται θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 28 βαθμών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τοπικά σε αρκετές περιοχές, αλλά δεν αναμένεται να προκαλέσουν εκτεταμένες δυσλειτουργίες.

Πηγαίνοντας προς το Σαββατοκύριακο, μετά το πέρασμα των καταιγίδων στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, οι θερμοκρασίες στα νοτιοδυτικά θα ανέβουν στους 30 βαθμούς ή και λίγο περισσότερο.

Συνεχίζονται οι πυρκαγιές στο Βρανδεμβούργο και στα όρη Harz

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), ακόμη και σε μεγαλύτερα υψόμετρα, οι υψηλότερες καλοκαιρινές θερμοκρασίες στη Γερμανία γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες, με την υπηρεσία να προειδοποιεί ότι “τα καλοκαίρια που είναι εξαιρετικά ζεστά για εμάς σήμερα θα είναι ο κανόνας μέχρι το τέλος του αιώνα”.

Δεδομένου ότι ο Ιούλιος και ο Ιούνιος είναι κανονικά οι θερμότεροι μήνες στη Γερμανία, οι “καυτές ημέρες” ή “ημέρες καύσωνα”, ημέρες όπου η θερμοκρασία είναι 30 βαθμοί ή υψηλότερη, εμφανίζονται τώρα νωρίτερα μέσα στο έτος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Γερμανία έχει ήδη δει τις πρώτες πυρκαγιές του 2023.

Τουρίστες απομακρύνθηκαν από τα βουνά Harz τη Δευτέρα μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο Königsberg και μια δασική πυρκαγιά σε πρώην στρατιωτικό χώρο εκπαίδευσης νότια του Βερολίνου σαρώνει την έκταση 326 εκταρίων από τις 31 Μαΐου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης