Οι τιμές των πτήσεων για το 2023 θα αυξηθούν σημαντικά

Περισσότερα ταξίδια στην Covid εποχή, υψηλός πληθωρισμός και αυξημένο ενεργειακό κόστος: οι πτήσεις θα είναι ακριβότερες σε ορισμένες περιπτώσεις το καλοκαίρι του 2023.

  • Αύξηση των τιμών έως και 46% σε σύγκριση με το 2022
  • Lufthansa και Swiss ιδιαίτερα ακριβές
  • Τουρκικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Pegasus φθηνότερη

Ορισμένοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο θα πρέπει να πληρώσουν σημαντικά υψηλότερες τιμές για τις διακοπές τους το 2023 σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Σε σύγκριση με το 2022, οι αεροπορικοί ναύλοι είναι έως και 46% υψηλότεροι, ενώ σε σύγκριση με το 2021, οι τιμές έχουν ακόμη και διπλασιαστεί για δύο αεροπορικές εταιρείες.

Αυτό αξιολογήθηκε από την γερμανική πύλη σύγκρισης Idealo.

Πτήσεις ακριβότερες: αύξηση σε σύγκριση με το 2022 και το 2021

Οι επιβάτες της Lufthansa και της ελβετικής θυγατρικής της Swiss International Air Lines πληρώνουν ιδιαίτερα ακριβά. Εδώ, τα εισιτήρια είναι πάνω από 40% ακριβότερα σε σύγκριση με το 2022, και μάλιστα έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2021.

Ωστόσο, υπάρχουν και αντίθετες εξελίξεις. Για παράδειγμα, τα εισιτήρια της TAP Air Portugal και του τουρκικού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Pegasus Airlines είναι πάνω από 20% φθηνότερα από ό,τι το 2022, ενώ οι επιβάτες της Pegasus πετούν ακόμη φθηνότερα από ό,τι το 2021.

Διακοπές το 2023: Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα από τα αεροπορικά εισιτήρια

Αν θέλετε να πετάξετε φθηνά, θα πρέπει πάνω απ’ όλα να είστε ευέλικτοι. Επιλέγοντας ημέρες ταξιδιού που δεν είναι κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορείτε συνήθως να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.

Και μπορεί επίσης να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές εντός της περιόδου των διακοπών.

Οι ταξιδιώτες οργανωμένων διακοπών με παιδιά σχολικής ηλικίας που δεσμεύονται από ημερομηνίες διακοπών θα πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσουν εγκαίρως τις διακοπές τους.

Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν εκπτώσεις για έγκαιρη κράτηση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.