Τιμή ηλεκτρικού ρεύματος: Πώς θα σας επηρεάσει στη Γερμανία;

Τώρα αυξάνονται και τα τέλη δικτύου για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο – τόσο ακριβό θα είναι για τους πελάτες στη Βαυαρία.

Είναι τα επόμενα άσχημα νέα για τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Όχι μόνο οι τιμές, αλλά και τα τέλη δικτύου αυξάνονται. Δείχνουμε πώς αυτό θα τους επηρεάσει οικονομικά.

Κακά νέα για τους καταναλωτές στη Γερμανία

Το υψηλό κόστος του δικτύου θα κάνει σύντομα την ενέργεια ακόμη πιο ακριβή. Με την αλλαγή του έτους, τα τέλη δικτύου για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα αυξηθούν σχεδόν κατά 20% σε παγγερμανικό επίπεδο – περισσότερο από ποτέ, αναφέρει σε ανάλυσή της η πύλη σύγκρισης Verivox.

Για μια κατανάλωση 4000 κιλοβατώρων (kWh), το κόστος του ηλεκτρικού δικτύου αναμένεται να αυξηθεί παγγερμανικά από 303 ευρώ σε 360 ευρώ το 2023.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση των τιμών κατά 19 τοις εκατό και πρόσθετο κόστος 57 ευρώ ετησίως. Ωστόσο, οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν σε διαφορετικό βαθμό σε περιφερειακό επίπεδο:

Η υψηλότερη αύξηση παρατηρείται στο Βρανδεμβούργο με ένα συν 43 τοις εκατό, ενώ η χαμηλότερη στη Βρέμη (συν 7 τοις εκατό). Στη Βαυαρία η αύξηση είναι 17%.

Τα τέλη χρήσης του δικτύου επιβάλλονται για την επέκταση και τη συντήρηση των γραμμών. Περιλαμβάνουν επίσης το κόστος εγκατάστασης, ανάγνωσης και χρέωσης των μετρητών. Βαρύνουν τους καταναλωτές στο αντίστοιχο δίκτυο διανομής.

Στην αλλαγή του έτους, τα τέλη δικτύου φυσικού αερίου θα αυξηθούν επίσης σημαντικά – κατά περίπου 18% σε 390 ευρώ καθαρά σε παγγερμανικό επίπεδο.

Για ένα παράδειγμα νοικοκυριού σε μονοκατοικία (20.000 kWh), αυτό σημαίνει πρόσθετο κόστος περίπου 61 ευρώ ετησίως. Στο Αμβούργο αυξάνεται ακόμη και κατά 44%, στη Βαυαρία κατά 15%).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.