Το 2022 οι Γερμανοί κατέρριψαν 90 παγκόσμια ρεκόρ

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ: Όλα όσα κάνει η Γερμανία για να βοηθήσει τους πολίτες

Από το να τρέξουν έναν μαραθώνιο κουβαλώντας ένα κορμό μέχρι το να ψήσουν το μεγαλύτερο “Stollen” στον κόσμο, οι Γερμανοί κατάφεραν μερικά εντυπωσιακά κατορθώματα τη χρονιά που πέρασε.

Είκοσι άνθρωποι στριμώχτηκαν σε ένα Trabant από την πρώην Ανατολική Γερμανία, ένα Bobby-Car έτρεξε σε έναν δρόμο με 106 μίλια την ώρα και ένα χριστουγεννιάτικο Stollen έφτασε σε μήκος τα 1.022 μέτρα.

Οι Γερμανοί πίεσαν και φέτος τον εαυτό τους να σπάσουν μερικά παγκόσμια ρεκόρ. Το 2022 καταγράφηκαν 90 νέα, δήλωσε στο DPA ο Olaf Kuchenbecker, επικεφαλής κριτής στο Ινστιτούτο Ρεκόρ της Γερμανίας.

Αυτό σηματοδοτεί ένα υψηλό όλων των εποχών. Πέρυσι, είπε, υπήρξαν 80 ρεκόρ και το πρώτο έτος πανδημίας, το 2020, υπήρξαν ακόμη 89. Το 2019, επιβεβαιώθηκαν συνολικά 75, σύμφωνα με τον Kuchenbecker.

“Αυτό δείχνει ότι το πνεύμα των ρεκόρ είναι αμείωτο – ακόμη και εν μέσω της πανδημίας”, είπε.

Δεδομένου ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις δεν ήταν δυνατές για μεγάλο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τους κανόνες για τον Covid, οι Γερμανοί έχουν κάνει ρεκόρ χωρίς κοινό τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που έτρεξε έναν μαραθώνιο κουβαλώντας ένα τεράστιο κορμό στον ώμο του καθ’ όλη τη διάρκεια.

Ο Kuchenbecker δήλωσε ότι η πανδημία επηρέασε επίσης τα είδη των ρεκόρ που προσπάθησαν να σπάσουν οι άνθρωποι – και δημιούργησε ακόμη και νέες κατηγορίες.

Το 2022, ωστόσο, οι άνθρωποι θα μπορούσαν και πάλι να προσπαθήσουν να σπάσουν τα ρεκόρ τους μπροστά σε κοινό.

Στο τέλος του έτους, για παράδειγμα, ένας πύργος στο Gau-Weinheim στη Ρηνανία-Παλατινάτο ντρόπιασε την Πίζα και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ ως ο πιο κεκλιμένος πύργος του κόσμου με κλίση 5,4277 μοιρών.

Στο Αμβούργο, ένας άνδρας έσπασε 113 γεμάτα κουτιά μπύρας με τον αγκώνα του μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

Ένας ντράμερ από το Κίελο γύρισε τα μπαστούνια των ντραμς γύρω από τα δάχτυλά του 105 φορές το λεπτό.

Στην Κάτω Σαξονία, ένα δίδυμο κατάφερε επίσης να αλλάξει ένα λάστιχο τρακτέρ σε μόλις τρία λεπτά και 16 δευτερόλεπτα.

Στατιστικά, το ινστιτούτο που εδρεύει στο Αμβούργο – το γερμανόφωνο αντίστοιχο του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες – δέχεται κάθε μέρα ένα ερώτημα με μια ιδέα.

“Δεν γίνονται όλα όσα λαμβάνουμε από πλευράς αιτημάτων αποδεκτά ως νέα κατηγορία ρεκόρ”, δήλωσε ο Kuchenbecker.

Πόσες απόπειρες ρεκόρ όμως αποτυγχάνουν; Σύμφωνα με τον Kuchenbecker, είναι σπανιότατες.

“Όταν βρισκόμαστε επιτόπου ως κριτές, οι άνθρωποι είναι αρκετά καλά προετοιμασμένοι”, εξήγησε.

“Δεν θέλουν να τα ξαναπεράσουν όλα αυτά”, είπε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης είναι εκεί.

“Αυτό δημιουργεί μια ορισμένη πίεση”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης