Η πόλη του Ανόβερου απαγορεύει τις ψησταριές σε δημόσιους χώρους

Γερμανία: Για γλυτώσουν ρεύμα άναψαν ψησταριά για να ζεσταθούν

Λόγω του υψηλού κινδύνου δασικών πυρκαγιών, η πόλη του Ανόβερου απαγόρευσε τις ψησταριές σε δημόσιους χώρους. Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης έχει ήδη κηρυχθεί σε ορισμένα τμήματα της Κάτω Σαξονίας…

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι λίγες βροχές αυξάνουν τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών στην Κάτω Σαξονία.

Σε ορισμένα μέρη του κρατιδίου έχει ήδη κηρυχθεί το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης, στο Ανόβερο ο δείκτης πυρκαγιάς σε εκτάσεις της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας βρίσκεται επί του παρόντος στο επίπεδο 4 (από 5).

Ως εκ τούτου, έχει τεθεί πλέον σε ισχύ η απαγόρευση του ψησίματος σε δημόσιους χώρους πρασίνου στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης του Ανόβερου.

“Σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς λόγω παρατεταμένης ξηρασίας, απαγορεύεται το ψήσιμο σε δημόσιους χώρους σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 2 του διατάγματος για τη δημόσια ασφάλεια και τάξη στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Ανόβερο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε γενική απαγόρευση ψησίματος και καπνίσματος σε δάση.

Προηγουμένως, οι πόλεις Burgwedel και Burgdorf είχαν ήδη εκδώσει απαγόρευση ψησίματος σε δημόσιους χώρους.

Το δικαίωμα εισόδου στα δάση μπορεί να περιοριστεί

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το κρατίδιο θα μπορούσε ακόμη και να επιβάλει περιορισμό του δικαιώματος εισόδου στα δάση στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή θα ήταν η τελευταία επιλογή. “Στην πράξη, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του πληθυσμού έχει αποδειχθεί επιτυχημένο μέσο στην Κάτω Σαξονία”, συνέχισε ο Staudte.

Αντ’ αυτού, είπε, το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας θέλει να υποστηρίξει την κρατική ένωση πυροσβεστών με έως και 50.000 ευρώ για εργασίες πρόληψης.

Επίσης, το υπουργείο σχεδιάζει επί του παρόντος μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με ενημερωτικές πινακίδες στις εισόδους των δασών, φυλλάδια, ταινίες μικρού μήκους και συνεισφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης