Οι αρχαιολόγοι έκαναν ένα θεαματικό εύρημα στη Βαυαρία

Newsroom

Το σπαθί του παππού αποδείχθηκε θησαυρός της Εποχής του Χαλκού

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη ανακάλυψη: το σπαθί είναι “τόσο εξαιρετικά καλά διατηρημένο που σχεδόν ακόμα λάμπει”, σύμφωνα με δελτίο τύπου…

Οι αρχαιολόγοι έκαναν ένα θεαματικό εύρημα στη Βαυαρία: Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Νόρντλινγκεν, οι ειδικοί ανακάλυψαν ένα χάλκινο σπαθί ηλικίας άνω των 3.000 ετών, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία για τη διατήρηση των ιστορικών μνημείων. Ήταν τόσο καλά διατηρημένο “που σχεδόν ακόμα λάμπει”.

Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Donau-Ries και οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν σε έναν τάφο στον οποίο είχαν ταφεί ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένας νέος.

Και στους τρεις δόθηκαν πλούσιοι χάλκινοι θησαυροί για να τους πάρουν μαζί τους στην πορεία τους προς τη μετά θάνατον ζωή.

Μοιάζει με οικογενειακό τάφο, αλλά η ακριβής σχέση μεταξύ των τριών νεκρών δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Το σπαθί είναι ένα οκταγωνικό σπαθί με οκταγωνική λαβή κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χαλκό. Η παραγωγή τέτοιων σπαθιών είναι δαπανηρή, καθώς η λαβή χυτεύεται πάνω από τη λεπίδα.

Σύμφωνα με μια προκαταρκτική ταξινόμηση, το όπλο χρονολογείται από τα τέλη του 14ου αιώνα π.Χ. και συνεπώς από τη Μέση Εποχή του Χαλκού.

Τα ευρήματα σπαθιών αυτής της περιόδου ήταν σπάνια και είτε προέρχονταν από ταφικούς τύμβους που ανοίχτηκαν σκόπιμα τον 19ο αιώνα είτε ήταν μεμονωμένα, πιθανώς θυσιαστικά ευρήματα.

Το σπαθί και ο τάφος πρέπει τώρα να εξεταστούν λεπτομερέστερα, δήλωσε ο Mathias Pfeil, επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας.

“Αλλά μπορούμε ήδη να πούμε: η κατάσταση διατήρησης είναι εξαιρετική!”

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης