Φώτισε το γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ντόρτμουντ

Τα φώτα έχουν ανάψει για το γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ντόρτμουντ. Σχεδόν 50.000 LED λάμπουν τώρα στην πλατεία Hansaplatz – παρά την ενεργειακή κρίση

Τα φώτα στο γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ντόρτμουντ είναι αναμμένα. Το βράδυ της Δευτέρας, τα χιλιάδες φώτα άναψαν για πρώτη φορά φέτος στα 1.000 έλατα που έχουν στοιβαχτεί για να σχηματίσουν ένα “δέντρο” ύψους 45 μέτρων.

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Ντόρτμουντ

Φέτος υπάρχουν κάποια μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο γιγάντιο, το οποίο προωθείται από την πόλη ως το “μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο”.

Αντί για 24ωρο φωτισμό, τα φώτα θα ανάβουν μόνο από τις 15:00 έως τις 23:00 κάθε μέρα. Επιπλέον, η τεχνολογία LED χρησιμοποιήθηκε για τη μείωση της κατανάλωσης από 56 σε 8 κιλοβάτ ανά ώρα, λέει ο δήμος. Τα περισσότερα φώτα είναι LED.

“Ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, που δεν είναι και οι πιο εύκολοι, είναι σημαντικό να έχουμε και χαρά”, δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος του Ντόρτμουντ Τόμας Βεστφαλ (SPD).

Το δέντρο αποτελεί το επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς από το 1996

Σύμφωνα με την πόλη, για την κατασκευή του “γιγάντιου δέντρου” χρησιμοποιήθηκαν περίπου 1.000 κόκκινα έλατα από την περιοχή Sauerland.

Σχεδόν 50.000 φωτάκια, στολίδια και άλλες διακοσμήσεις είναι προσαρτημένα σε αυτό. Την κορυφή κοσμεί ένας άγγελος 200 κιλών.

Φέτος, το συμβολικό άναμμα των φώτων έγινε από μια ομάδα παιδιών με ένα φανάρι.

Το δέντρο έχει στηθεί στην Hansaplatz του Ντόρτμουντ από το 1996 και αποτελεί το επίκεντρο της Χριστουγεννιάτικης πόλης του Ντόρτμουντ, όπως ονομάζεται εδώ η χριστουγεννιάτικη αγορά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.