Το παλαιότερο φανάρι του Μονάχου έχει ηλικία 100ετών

Ο παλαιότερος φωτεινός σηματοδότης του Μονάχου είναι σχεδόν 100 ετών και αντικατέστησε έναν αστυνομικό που ρύθμιζε την κυκλοφορία. Πού βρίσκεται και πόσο καιρό ήταν σε χρήση;

Ο παλαιότερος φωτεινός σηματοδότης του Μονάχου: ο αστυνομικός αντικαταστάθηκε το 1927

Πριν από την τοποθέτηση των πρώτων φωτεινών σηματοδοτών στο Μόναχο, από τις 30 Οκτωβρίου 1926 ένας αστυνομικός (τροχονόμος) ρύθμιζε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Η υπηρεσία του “Iron Schupo”, όπως τον αποκαλούσαν, διακόπηκε μετά από ένα χρόνο. Ο λόγος ήταν ότι το κύμα της μηχανοκίνησης έφτασε στην πόλη μετά τον πόλεμο.

“Το δημοτικό συμβούλιο είχε αναγνωρίσει από νωρίς ότι οι φωτεινοί σηματοδότες διασφαλίζουν την ασφαλή και ομαλή λειτουργία στους δρόμους”, αναφέρει εκπρόσωπος της υπηρεσίας δόμησης.

Γι’ αυτό το λόγο η πόλη εγκατέστησε τα πρώτα ηλεκτρικά φανάρια στη βόρεια πλευρά της Bahnhofplatz στο κέντρο της πόλης το 1927. Αυτό έγινε πριν από 95 χρόνια.

Οι παλαιότεροι φωτεινοί σηματοδότες του Μονάχου: φωτεινό σήμα σε χρήση δέκα ώρες την ημέρα

“Το σύστημα κατασκευάστηκε από την εταιρεία σηματοδοτών της αστυνομίας του Αμβούργου και αρχικά λειτουργούσε καθημερινά από τις 7.30 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ.”, αναφέρει ο εκπρόσωπος.

Το ακριβές ιστορικό για το γιατί και πώς στήθηκαν εκεί οι φωτεινοί σηματοδότες δεν είναι γνωστό.

“Το βέβαιο είναι ότι η περιοχή με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ήταν ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του Μονάχου εκείνη την εποχή”.

Πρώτη διάβαση πεζών στην πόλη του Μονάχου

Σήμερα υπάρχουν 400 διαβάσεις πεζών “ζέβρας” στο Μόναχο. Η πρώτη δημιουργήθηκε το 1952 στη Neuhauser Straße. Ένα χρόνο αργότερα, η πινακίδα πεζών συμπεριλήφθηκε στους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας.
 
Αλλά μόλις το 1964 οι οδηγοί υποχρεώθηκαν να σταματούν στη διάβαση πεζών.
 
Ωστόσο: η πρώτη διάβαση του Μονάχου δεν υπάρχει εδώ και 50 χρόνια. Εκεί υπάρχει τώρα πεζόδρομος.
Φωτογραφία αρχείου 
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίεςΕιδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.