Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία μειώθηκε σε 5,5%!

Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία μειώθηκε σε 5,5%!

Αν και η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς τον Μάιο, αυξήθηκε σε ετήσια βάση. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για αυτό….

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε στα 2,544 εκατομμύρια τον Μάιο.

Πρόκειται για 42.000 λιγότερους από ό,τι τον Απρίλιο, αλλά 284.000 περισσότερους από ό,τι πριν από ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης.

Το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,2 μονάδες στο 5,5% τον Μάιο.

“Παρά την αδύναμη οικονομία, η αγορά εργασίας στο σύνολό της είναι σταθερή”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Ντάνιελ Τέρζενμπαχ.

“Η αύξηση της απασχόλησης συνεχίζεται, αλλά χάνει τη δυναμική της”.

Αν και η ανεργία και η υποαπασχόληση -όπου καταγράφονται άτομα που βρίσκονται σε καίριες θέσεις όπως τα μαθήματα ένταξης- μειώθηκαν, είπε, ήταν λιγότερα από τα συνηθισμένα για έναν Μάιο.

Τα προσαρμοσμένα στοιχεία δείχνουν διαφορετική τάση

Αυτό φαίνεται και από μια ματιά στα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία: Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000 τον Μάιο.

Ακόμη και χωρίς τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, η ανεργία θα είχε αυξηθεί σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, αλλά λιγότερο έντονα.

Για τα στατιστικά στοιχεία, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός έλαβε υπόψη τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα έως τις 11 Μαΐου.

Συνήθως, η ανεργία μειώνεται την άνοιξη, επειδή οι επιχειρήσεις αναζητούν περισσότερους εργαζόμενους μετά το χειμώνα.

Ωστόσο, η ανοιξιάτικη αναζωπύρωση εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την οικονομική κατάσταση και τον καιρό – και ως εκ τούτου διαφέρει από έτος σε έτος.

Η εργασία βραχυχρόνιας απασχόλησης αυξήθηκε ελαφρώς: από την 1η έως τις 24 Μαΐου, οι εταιρείες ανέφεραν 45.000 εργαζόμενους σε κυκλική εργασία βραχυχρόνιας απασχόλησης.

Η εμπειρία δείχνει ότι ο αριθμός εκείνων που πραγματικά πηγαίνουν σε εργασία βραχείας απασχόλησης είναι μικρότερος.

Τρέχοντα στοιχεία σχετικά με το πόσοι άνθρωποι έκαναν χρήση των παροχών βραχυχρόνιας εργασίας είναι διαθέσιμα μέχρι τον Μάρτιο: Τον εν λόγω μήνα υπήρχαν 133.000 εργαζόμενοι, μετά από 140.000 τον Φεβρουάριο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης