Τουρισμός καυσίμων από Γερμανία στην Αυστρία; Νέος φόρος

Η βενζίνη και το ντίζελ κοστίζουν συνήθως πάνω από δύο ευρώ το λίτρο εδώ στη Βαυαρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν στους γείτονές μας στην Αυστρία για να ανεφοδιαστούν.

Αυτή τη στιγμή, τα χρήματα φεύγουν από το πορτοφόλι πιο γρήγορα από ό,τι έρχονται. Υψηλές τιμές φυσικού αερίου και ενέργειας, πληθωρισμός και τα πράγματα δεν φαίνονται καλύτερα στα πρατήρια καυσίμων.

Για πολλούς Βαυαρούς – οι οποίοι έχουν την τύχη να ζουν κοντά στα σύνορα με την Αυστρία ή την Τσεχική Δημοκρατία – αυτός είναι ο λόγος που πηγαίνουν τακτικά στο εξωτερικό.

Αυτό είναι γνωστό ως τουρισμός καυσίμων. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει στην Αυστρία.

Η Αυστρία εισάγει φόρο CO₂ – θα μείνουν μακριά οι τουρίστες καυσίμων;

Από 1η Οκτωβρίου, η επίσκεψη στο πρατήριο καυσίμων των νότιων γειτόνων μας θα καταστεί ουσιαστικά παρωχημένη. Ο λόγος είναι η εισαγωγή του φόρου CO₂.

Ένας τόνος του επιβλαβούς για το κλίμα αερίου θα κοστίζει 30 ευρώ στην Αυστρία. Στη συνέχεια, η τιμή θα αυξάνεται διαδοχικά κάθε χρόνο, όπως στη Γερμανία.

Στην αντλία, επομένως, αναμένονται προς το παρόν προσαυξήσεις 8,6 λεπτών ανά λίτρο βενζίνης και 9,9 λεπτών ανά λίτρο ντίζελ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού ινστιτούτου Wifo.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα τιμών της ΕΕ, η βενζίνη στην Αυστρία κόστιζε τελευταία κατά μέσο όρο περίπου 1,679 ευρώ και το ντίζελ περίπου 1,917 ευρώ ανά λίτρο.

Οι άνθρωποι αγωνίζονται επίσης με τις υψηλές τιμές της ενέργειας, όπως ακριβώς και εδώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συντηρητική-πράσινη κυβέρνηση ανέβαλε την εισαγωγή του φόρου CO₂ κατά τρεις μήνες, από τον Ιούλιο στον Οκτώβριο.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του κλιματικού επιδόματος, το οποίο είναι επίσης νέο, ως μέτρο ανακούφισης.

Η πληρωμή αυτή σε όλους τους κατοίκους της Αυστρίας ανέρχεται φέτος σε εφάπαξ ποσό 250 ευρώ.

Από το 2023, το ποσό θα εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς. Στις μεγάλες πόλεις παίρνετε 100 ευρώ, στην ύπαιθρο έως και 200 ευρώ. Αυτό γίνεται για να επιβραβεύσει τα ταξίδια με τρένο και λεωφορείο.

Θα γίνει η Τσεχική Δημοκρατία ο νέος παράδεισος τουρισμού καυσίμων;

Τώρα που η Αυστρία έχει εξαλειφθεί από την εξίσωση, ένας άλλος γείτονας της Βαυαρίας θα μπορούσε να επωφεληθεί. Στην Τσεχική Δημοκρατία, η βενζίνη κοστίζει ακόμη και λίγο λιγότερο από ό,τι στην Αυστρία.

Η ADAC δίνει μέση τιμή για ένα λίτρο βενζίνης 1,53 ευρώ για τις 30 Σεπτεμβρίου. Το ντίζελ κοστίζει 1,75 ευρώ ανά λίτρο.

Για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, η αυτοκινητιστική λέσχη συμβουλεύει να μην μεταφέρετε περισσότερα από δέκα λίτρα καυσίμου σε εφεδρικά δοχεία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.