Βάδη Βυρτεμβέργη: Πολλά εκατομμύρια για νεοφυείς επιχειρήσεις

Οι νέες εταιρείες συχνά δυσκολεύονται να βρουν χρήματα μετά την ίδρυσή τους. Το κρατίδιο βοηθά με κατάλληλα προγράμματα χρηματοδότησης.

Το Υπουργείο Οικονομίας στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια χρηματοδότησης με περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ κατά το 2023.

Με αυτόν τον τρόπο, περισσότερες νέες επιχειρήσεις στο κρατίδιο μπορούν να υποστηριχθούν στοχευμένα, ανακοίνωσε η Nicole Hoffmeister-Kraut (CDU), επικεφαλής του υπουργείου, στη Στουτγάρδη.

Από την εισαγωγή του προγράμματος με την ονομασία Pre-Seed, περίπου 200 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν υποστηριχθεί οικονομικά από το 2018 έως το τέλος Δεκεμβρίου 2022. Διατέθηκαν περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, πάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ προήλθαν από ιδιώτες συνεπενδυτές.

Το ειδικό πρόγραμμα απευθύνεται σε νεοσύστατες επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου και, εκτός από την οικονομική στήριξη, περιλαμβάνει επίσης εποπτεία από εμπειρογνώμονες.

Η κ. Hoffmeister-Kraut δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, η υποστήριξη για τις εταιρείες αυτές διευρύνεται σταθερά. Αυτό ενίσχυσε σημαντικά τη Βάδη-Βυρτεμβέργη ως τόπο εκκίνησης και ίδρυσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης