Βερολίνο: Άγνωστος έβαλε φωτιά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Γερμανία: Αυτοκινητόδρομος κλειστός: Μεγάλη πυρκαγιά - βρέχει καυτά μέρη

Αντισημιτική πράξη στο Βερολίνο: Ένας ύποπτος φέρεται να έβαλε φωτιά σε πολλά βιβλία σε μνημείο του Ολοκαυτώματος. Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας διεξάγει έρευνα.

Ένας άγνωστος φέρεται να έβαλε φωτιά σε έναν πρώην τηλεφωνικό θάλαμο που είχε μετατραπεί σε βιβλιοθήκη στο μνημείο “Gleis 17” στο δάσος Grunewald του Βερολίνου νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Τα βιβλία, τα οποία ήταν διαθέσιμα για ανάγνωση στον τηλεφωνικό θάλαμο και τα οποία είχαν όλα ως θέμα την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού, καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ένας άνδρας είχε τοποθετήσει ένα κουτί στον πρώην τηλεφωνικό θάλαμο και του έβαλε φωτιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την έρευνα αναλαμβάνει η Υπηρεσία Προστασίας του Κράτους, η οποία είναι αρμόδια για εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα.

Το μνημείο “Gleis 17” τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Από εκεί, περίπου 10.000 Εβραίοι μεταφέρθηκαν με τρένα της Reichsbahn σε ναζιστικά στρατόπεδα εργασίας, συγκέντρωσης και εξόντωσης το 1941 και το 1942.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης