Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία σχεδιάζει μειωμένο Deutschlandticket

Το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει μια φθηνότερη έκδοση του μηνιαίου εισιτηρίου των 49 ευρώ, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε όλη τη χώρα την 1η Μαΐου – και προσφέρει επί του παρόντος μια σειρά από ειδικές “προσθήκες”.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες πριν το πολυαναμενόμενο εισιτήριο αρχίσει να πωλείται σε εθνικό επίπεδο στις 3 Απριλίου, ο υπουργός Μεταφορών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Όλιβερ Κρίσερ των Πρασίνων δήλωσε ότι η ακριβής έκπτωση δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Είναι πιθανό, ωστόσο, το βορειοδυτικό κρατίδιο να ακολουθήσει το παράδειγμα της κεντρικής Έσσης, όπου το μηνιαίο εισιτήριο θα κοστίζει στους χαμηλόμισθους 31 ευρώ.

Όποιος λαμβάνει κοινωνικά επιδόματα όπως το Bürgergeld (εισόδημα του πολίτη), το Sozialgeld ή το Wohngeld (συμπλήρωμα στέγασης) πρόκειται να πληροί τις προϋποθέσεις.

“Η κινητικότητα πρέπει να γίνει ευκολότερη και καλύτερη για όλους και, πάνω απ’ όλα, να παραμείνει προσιτή”, δήλωσε ο Krischer, ο οποίος συναντήθηκε με τους ομοσπονδιακούς υπουργούς Μεταφορών της Γερμανίας.

Το εισιτήριο των 49 ευρώ, που ονομάζεται επίσης Deutschlandticket, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τοπικές και περιφερειακές μεταφορές σε ολόκληρη τη Γερμανία από την 1η Μαΐου.

Η συνέχεια του δημοφιλούς εισιτηρίου των 9 ευρώ του περασμένου καλοκαιριού, θα ισχύει για όλες τις διαδρομές δεύτερης θέσης σε λεωφορεία, τραμ και μετρό (U-Bahns), καθώς και σε προαστιακά τρένα (S-Bahns), περιφερειακά τρένα και περιφερειακά τρένα εξπρές – αλλά όχι σε ICE και άλλα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Θα είναι δυνατή η κράτηση του εισιτηρίου ηλεκτρονικά ή σε μια εφαρμογή μέσω μιας συνδρομής που μπορεί να ακυρωθεί σε μηνιαία βάση.

Ειδική προσφορά για φοιτητές στη NRW

Οι φοιτητές θα πρέπει να είναι μεταξύ των ομάδων που θα επωφεληθούν από το εισιτήριο των 49 ευρώ – χωρίς να χρειάζεται να το πληρώσουν δύο φορές επιπλέον του περιφερειακού εισιτηρίου Semesterticket με μεγάλη έκπτωση – δήλωσε ο Krischner.

Για αυτούς, αρχικά σχεδιάζεται μια “λύση αναβάθμισης του εξαμηνιαίου εισιτηρίου με δυνατότητα κράτησης” – ανεξάρτητα από το κράτος στο οποίο ζουν. Θα μπορούν να πληρώνουν τη διαφορά του ναύλου των 49 ευρώ και στη συνέχεια θα μπορούν να ταξιδεύουν σε όλη τη Γερμανία.

Οι φοιτητές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι επίσης πιθανό να λάβουν μειωμένο ναύλο – μια κίνηση που εξετάζουν και πολλά άλλα κρατίδια – αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ακριβής τιμή, δήλωσε ο Kirschner.

Η Φοιτητική Ένωση της Γερμανίας πιέζει επίσης ώστε όλοι οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση σε μειωμένο εισιτήριο.

Ειδικές προσθήκες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Ωστόσο, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει μερικές συγκεκριμένες προσφορές στο μανίκι της, τις οποίες θα διαθέσει από την 1η Ιουλίου.

Ένα “συμπληρωματικό εισιτήριο” πρώτης θέσης θα προσφέρεται με 69 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα το συνολικό κόμιστρο να ανέρχεται στα 118 ευρώ. Μια μηνιαία συνδρομή ποδηλάτου θα ανεβάσει επίσης το κόμιστρο κατά 39 ευρώ.

Τα πρόσθετα εισιτήρια που προσφέρονται στη NRW θα είναι διαθέσιμα ως μηνιαία συνδρομή που μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή, όπως και το ίδιο το Deutschlandticket.

Οι υπουργοί Μεταφορών της Γερμανίας δήλωσαν ότι θέλουν να επεκτείνουν αυτές τις ειδικές προσφορές σε εθνικό επίπεδο – από επιπλέον ναύλους για ταξίδια πρώτης θέσης έως ποδήλατα σε εθνικό επίπεδο – και πιέζουν ώστε η βασική τιμή του Deutschlandticket να παραμείνει στα 49 ευρώ για τα δύο πρώτα χρόνια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης