Υποχρεωτικός εμβολιασμός τον Μάρτιο: Κανόνες εφαρμογής στη Βαυαρία

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα τεθεί σε ισχύ σε εθνικό επίπεδο στις 15 Μαρτίου.

Ο Klaus Holetschek, ωστόσο, εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει το ίδιο το κρατίδιο της Βαυαρίας τους κανόνες επιβολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει κανόνες, η Βαυαρία πρέπει “να εξετάσει πώς θα καθορίσει τους δικούς της κανόνες εφαρμογής, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η παροχή υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε ο Βαυαρός υπουργός Υγείας στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Πρέπει να ρυθμιστεί με ακρίβεια το πώς θα προχωρήσει από εκεί και πέρα. “Πρέπει να γνωρίζουμε ποιες μεταβατικές περίοδοι και περίοδοι εφαρμογής ισχύουν όταν εκδίδονται απαγορεύσεις δραστηριοτήτων”, δήλωσε ο Holetschek.

Αυτό δεν θα μπορούσε “να μεταφερθεί στα ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένα γραφεία υγείας ή στους εργοδότες”. Όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εισάγει έναν νόμο, πρέπει επίσης να λέει πώς οραματίζεται τα πράγματα με συγκεκριμένους όρους. “Χρειαζόμαστε λεπτομέρειες πολύ γρήγορα”, απαίτησε ο Holetschek.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.