Υπ. Οικ Γερμανία: “ύπουλο παιχνίδι” της Ρωσίας σχετικά με το αέριο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οικονομικού περιοδικού, Manager Magazin σε δηλώσεις του προς το Γερμανικό Πρακτoρείου (DPA), μόλις ανακοινώθηκε χθες η περαιτέρω μείωση της ροής φυσικού αερίου από την Gazprom μέσω του Nord Stream 1, ο Υπουργός Οικονομίας, Robert Habeck, αντέδρασε σε υψηλούς τόνους.

Δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) παίζει ένα «ύπουλο παιχνίδι» και προσπαθεί να αποδυναμώσει τη μεγάλη υποστήριξη προς την Ουκρανία και να διχάσει την κοινωνία μας, για αυτό και υποδαυλίζει την ανασφάλεια και ωθεί προς τα πάνω τις τιμές.

«Σε αυτό εμείς αντιτάσσουμε την ενότητα και τις συντονισμένες ενέργειες», δήλωσε ο κ. Habeck, ο οποίος ξεκαθάρισε μιλώντας στο DPA ότι δεν υπάρχουν τεχνικοί λόγοι για τη μείωση της παροχής αερίου, καθώς η τουρμπίνα είναι έτοιμη προς εξαγωγή και τα έγγραφα εξαγωγής της από την Siemens Energy είναι επίσης πλήρη.

«Η Ρωσία παραβιάζει τις συμβάσεις και επιρρίπτει την ευθύνη στους άλλους», υπογράμμισε ο Γερμανός Υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει και χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Δικτύων, Klaus Müller, κατά τη διάρκεια διάσκεψης της κυβέρνησης του κρατιδίου της Bάδης-Βυρτεμβέργης για τη διαχείριση της κρίσης:

Ο κ. Müller προειδοποίησε ότι ακόμα και με το 40% της χωρητικότητας του αγωγού θα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στον χειμώνα, ενώ αν τώρα ρέει αέριο στο 20% της μέγιστης χωρητικότητας του αγωγού, η προμήθεια φυσικού αερίου σε αντικατάσταση του ρωσικού, καθίσταται ακόμα πιο επείγουσα και πρωτίστως το γέμισμα των δεξαμενών αποθήκευσης θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: Manager Magazin – Habeck nennt Russlands Gas–Politik “perfides Spiel“ | hellasjournal.com

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.