Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία έρχονται στη Βαυαρία!

Έρχεται σχέδιο προστασίας από τη ζέστη στη Γερμανία

Ο ήλιος λάμπει στον γαλάζιο ουρανό: Αυτός ακριβώς είναι ο καιρός που πολλοί άνθρωποι λαχταρούν μετά από μια βροχερή άνοιξη. Αλλά θα παραμείνει έτσι;

Επιτέλους ηλιοφάνεια, επιτέλους πολλές ζεστές ημέρες στη σειρά – επιτέλους καλοκαίρι!

Αυτό είναι που πιθανώς σκέφτονται πολλοί άνθρωποι στη Βαυαρία σχετικά με τον σημερινό καιρό.

Διότι η άνοιξη ήταν αρκετά υγρή, καθώς από τον Μάρτιο έως τον Μάιο έπεσαν στη Βαυαρία κατά μέσο όρο 237 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο – 14 λίτρα περισσότερα από όσα έπεσαν κατά μέσο όρο τα έτη 1961 έως 1990.

Καλοκαίρι στη Βαυαρία: Πολύ ήλιος, λίγες βροχές – συνεχίζεται η “κατάσταση υψηλής πίεσης”

Την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, είναι επίσημα η μετεωρολογική έναρξη του καλοκαιριού. Και ο καιρός παίζει μαζί μας.

Στο τελευταίο βίντεο από το wetternet στο YouTube, ο μετεωρολόγος Dominik Jung εξηγεί ότι η υψηλή πίεση θα διατηρηθεί για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει: Σύμφωνα με τον Dominik Jung, αλλαγή του καιρού δεν αναμένεται μέχρι τα μέσα του μήνα και οι ζεστές ηλιόλουστες ημέρες θα συνεχιστούν προς το παρόν.

Το αμερικανικό μοντέλο καιρού, μεταξύ άλλων, δείχνει ότι στη Βαυαρία δεν αναμένεται σχεδόν καθόλου υγρασία στα σύνολα βροχής μέχρι τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το γερμανικό μοντέλο καιρού GFS, εξηγεί ο Γιουνγκ, δεν αναμένεται σχεδόν καθόλου βροχή μέχρι το Σάββατο, 10 Ιουνίου.

Εδώ, παρατηρείται “εκτεταμένη μηδενική βροχόπτωση σε όλη τη Γερμανία“, μόνο στις Άλπεις είναι πιθανές κατά τόπους σύντομες βροχές.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Πότε θα φτάσει τους 30 βαθμούς;

Ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο ζεστός στη Βαυαρία τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με ένα μετεωρολογικό του wetternet, την Τετάρτη 31 Μαΐου θα έχει 23 βαθμούς στο Μόναχο και 25 βαθμούς στη Νυρεμβέργη.

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, ο καιρός θα παραμείνει μάλλον υποτονικός στους 22 βαθμούς στο Μόναχο, αλλά η θερμοκρασία στα βόρεια της Βαυαρίας θα ανέλθει στους 27 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα κυμανθεί γύρω στους 25 βαθμούς σε όλη τη Βαυαρία.

Έτσι θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας – αλλά το όριο των 30 βαθμών δεν θα επιτευχθεί πριν από την Παρασκευή, 9 Ιουνίου.

Ο ηλιόλουστος και ξηρός καιρός έχει και ένα μειονέκτημα: ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών αυξάνεται σημαντικά. Σε μεγάλα τμήματα της βόρειας και δυτικής Βαυαρίας, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός, ιδίως την Τετάρτη – η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) έχει εκδώσει προειδοποίηση κατηγορίας τέσσερα – “υψηλός κίνδυνος” – για πολλές περιοχές.

Η κατηγορία τρία, “μέτρια επικινδυνότητα”, ισχύει για ολόκληρο το κρατίδιο. Το υψηλότερο επίπεδο είναι η κλάση πέντε, όπου η DWD κάνει λόγο για “πολύ υψηλό κίνδυνο”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης