Υψηλός κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στη νότια Γερμανία

Μετά από φωτιά: Φόβοι για δασικές πυρκαγιές και πάλι στη Γερμανία

Στη νότια Γερμανία, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός σε πολλές περιοχές. Τα αεροσκάφη παρακολουθούν τώρα την κατάσταση από ψηλά για να αποτρέψουν τις πυρκαγιές.

Το καλοκαίρι ήρθε και στη Βαυαρία. Αυτό κάνει χαρούμενους τους λάτρεις της αναψυχής. Όμως η αύξηση της ζέστης και η έλλειψη βροχοπτώσεων κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους.

Σε μεγάλα τμήματα του μεγαλύτερου κρατιδίου της Γερμανίας, υπάρχει μέτριος έως υψηλός κίνδυνος δασικών πυρκαγιών.

Η Κάτω Φραγκονία στα βόρεια της Βαυαρίας και η Κάτω Βαυαρία στα ανατολικά πλήττονται ιδιαίτερα.

Στο Μπάμπεργκ και το Κίτσινγκεν, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) αναφέρει ακόμη και επίπεδο κινδύνου 4 (υψηλός κίνδυνος) – καθώς και στις περιοχές Schonungen-Mainburg, Arnstein-Müdesheim και στη φραγκονική μητρόπολη της Νυρεμβέργης.

Στην Κάτω Φραγκονία και την Άνω Φραγκονία, οι αρχές διέταξαν ως εκ τούτου αεροπλάνα να παρακολουθούν την κατάσταση από αέρος, όπως μετέδωσε πρώτο το “Bayerischer Rundfunk”.

Επείγον αίτημα των βαυαρικών αρχών προς τον πληθυσμό

Πτήσεις παρατήρησης πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στην Κάτω Βαυαρία. Εδώ, δασικές πυρκαγιές απειλούν, μεταξύ άλλων στο Fürstenzell – μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Passau.

Στο Μόναχο και το Άουγκσμπουργκ ισχύει το επίπεδο κινδύνου 3 (μεσαίος κίνδυνος). Ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος κοντά στις Άλπεις, για παράδειγμα στο Garmisch-Partenkirchen και στο Allgäu.

Οι αρχές ζητούν από το κοινό να είναι εξαιρετικά προσεκτικό στις δασικές περιοχές και να μην ανάβουν φωτιές σε καμία περίπτωση.

Θα πρέπει να αποφεύγεται η στάθμευση σε εύφλεκτο έδαφος, διότι συχνά οι καταλύτες των οχημάτων είναι ακόμη ζεστοί.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης