Ζημιά από χάκερ: Οικογένεια διεκδικεί αποζημίωση από τράπεζα

Μια οικογένεια από τη Βαυαρία είχε ζητήσει αποζημίωση από μια τράπεζα στο Νταχάου για τη ζημία που υπέστη από έναν χάκερ στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου II. Επρόκειτο για περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Μια οικογένεια υπέστη ζημιές άνω των 20.000 ευρώ, αφού έπεσε θύμα χάκερ. Ωστόσο, η τράπεζα δεν χρειάζεται να αποζημιώσει πλήρως την απώλεια των χρημάτων – αυτή ήταν η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Μονάχου ΙΙ.

Η οικογένεια απαίτησε τα χαμένα χρήματά της πίσω από τη Volksbank Raiffeisenbank Dachau στη δίκη της Πέμπτης, η οποία ωστόσο κατηγόρησε τους πελάτες της για αμέλεια.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου ΙΙ αποφάσισε υπέρ της καταβολής 6.500 ευρώ, ειδικά για τον γιο που υπέστη ιδιαίτερη ζημία. Η τράπεζα, ωστόσο, θέλει να πληρώσει μόνο 2.000 ευρώ.

Ενός λεπτού σιγή από αστυνομικούς στη Βαυαρία

Η οικογένεια είχε λάβει μια πλαστή επιστολή από τους χάκερς στο όνομα της τράπεζας, με οδηγίες για να ξεκλειδώσει την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου “SecureGo” για τους πελάτες της Volksbank.

Οι απατεώνες είχαν ήδη μάθει το pin, άδειασαν τους λογαριασμούς και χρέωσαν 20.117 ευρώ. Όμως η πλαστή επιστολή περιείχε τρία ορθογραφικά λάθη, οπτικές διαφορές σε σχέση με άλλες επιστολές της τράπεζας και οδηγούσε τους πελάτες σε έναν πλαστό ιστότοπο με διαφορετική κατάληξη domain.

Ο προεδρεύων δικαστής υποστήριξε ότι η τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει 6.500 ευρώ στον γιο, ο οποίος έχασε περισσότερα από 12.000 ευρώ μόνο από την απάτη και “ο οποίος πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα”.

Η οικογένεια δέχεται προσφορά από την τράπεζα του Νταχάου: Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι

Σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο, δεν έχει υπάρξει ποτέ ανάλογη υπόθεση ενώπιον άλλου δικαστηρίου στη Γερμανία. Τελικά, η οικογένεια δέχτηκε τα 2.000 ευρώ που προσέφερε η τράπεζα με δυνατότητα ανάκλησης για μία εβδομάδα. Δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατή η ταυτοποίηση των δραστών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.