Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Γερμανία το 2022;

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

ιδιοκτήτες ακινήτων στη Γερμανία

Οι προετοιμασίες για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας έχουν ήδη ξεκινήσει από φέτος. Αυτό απαιτεί τη συνεργασία των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι θα πρέπει να παρέχουν στοιχεία για τον νέο υπολογισμό.

Αφού ένα δικαστήριο ανέτρεψε την παλιά βάση υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας στη Γερμανία, οι ιδιοκτήτες και η εφορία θα πρέπει να συνεργαστούν για τη μεταρρύθμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας τους επόμενους μήνες.

Παρόλο που ο τύπος υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας, ο οποίος αποτελείται από τη φορολογική αξία, τον φορολογικό συντελεστή και τον συντελεστή εκτίμησης, παραμένει ο ίδιος, οι προηγούμενες τυποποιημένες τιμές ως βάση υπολογισμού θα χάσουν την ισχύ τους.

Για τον επανυπολογισμό, οι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλουν φέτος στην εφορία τους δήλωση εκτίμησης – οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τη δημιουργία μιας ατομικής βάσης υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Ο επανυπολογισμός του φόρου ακίνητης περιουσίας προβλέπεται να είναι πολύ γραφειοκρατικός για τους ιδιοκτήτες. Σε αντάλλαγμα, ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα εισπράττεται από το 2025, πρόκειται να παρέχει μια πολύ πιο δίκαιη και συνταγματική ρύθμιση.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν: όσοι δεν τηρούν τις προθεσμίες που θέτουν οι εφορίες κινδυνεύουν με πρόστιμα και, στη χειρότερη περίπτωση, με εκτίμηση των στοιχείων από την ίδια την εφορία.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης