Ρεκόρ αναρρωτικών αδειών στη Γερμανία το 2022

Εργασία στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν αρρωστήσετε

Ένας αριθμός εργαζομένων ρεκόρ πήρε αναρρωτική άδεια στη Γερμανία πέρυσι, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό από το 1991.

Στο 5,95%, το ποσοστό ασθενείας των εργαζομένων στη Γερμανία (Krankenstand) ήταν το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από το 1991, ανέφερε το Ινστιτούτο Ερευνών για την Απασχόληση (IAB).

Το προηγούμενο έτος, το ποσοστό ασθένειας είχε ανέλθει στο 4,42%, οπότε η αύξηση είναι “πολύ σημαντική”, σύμφωνα με τον Enzo Weber του IAB.

Ο Weber δήλωσε ότι αυτό οφείλεται ιδίως στην απότομη αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και των κρυολογημάτων, πολλές από τις οποίες οι άνθρωποι αντιμετώπισαν μαζικά μετά την απομάκρυνση των μέτρων προστασίας που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αλλά πολλοί εργαζόμενοι δήλωσαν επίσης ασθένεια λόγω του ίδιου του Covid.

Αυτό το επίπεδο ρεκόρ αναρρωτικών αδειών αύξησε τον φόρτο εργασίας στις επιχειρήσεις και τις διοικήσεις στη Γερμανία πέρυσι, δήλωσε ο Weber.

Επίσης, οδήγησε σε επιβράδυνση των δημόσιων υπηρεσιών, είτε πρόκειται για καθυστερημένα ή ακυρωμένα λεωφορεία είτε για παιδικούς σταθμούς (Kitas) που έκλεισαν νωρίς τις πόρτες τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ενώ η Kurzarbeit – ή ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται με μικρότερο ωράριο – μειώθηκε το 2022, το αποτέλεσμα αυτού “ακυρώθηκε από τις απουσίες από την εργασία λόγω ασθενειών σε επίπεδα ρεκόρ”, δήλωσε ο Weber, αναφερόμενος στον όγκο εργασίας.

Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν ότι εργάστηκαν περίπου 61,10 δισεκατομμύρια ώρες, 1,4% περισσότερες από ό,τι το 2021.

Ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε επίσης κατά 590.000 άτομα, με αποτέλεσμα έναν ετήσιο μέσο όρο ρεκόρ που ανήλθε σε 45,57 εκατομμύρια απασχολούμενους.

“Η αύξηση κατά περισσότερο από μισό εκατομμύριο απασχολούμενους σε ένα έτος που μαστίζεται από την κρίση είναι αξιοσημείωτη”, δήλωσε ο Weber.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης