Γεμάτο ντεπόζιτο, άδειο πορτοφόλι: Τι πληρώνουμε για βενζίνη;

Περίπου το 6% του μέσου μισθού στην Ελλάδα κατέβαλε όποιος γέμισε το ντεπόζιτο μέχρι την περασμένη Δευτέρα, αφού η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευθεί στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το ποσοστό αυτό φέρνει την χώρα μας στην πρώτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ.

Μάλιστα, παρότι οι ΗΠΑ για παράδειγμα κατέγραψαν ιστορικό υψηλό στις τιμές της βενζίνης την περασμένη εβδομάδα, η χώρα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα στην κατάταξη όσον αφορά το μερίδιο του μισθού που πρέπει να καταβάλουν οι πολίτες για να γεμίσουν το ντεπόζιτο.

Σύμφωνα με στοιχέια από τον ΟΟΣΑ και την GlobalPetrolPrices.com, χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκεται η Σλοβακία με 5,33% του μισθού, έπειτα η Πορτογαλία με 5,27%, πιο χαμηλά η Εσθονία με 5,27%, έπειτα η Λετονία με 4,81%. Ακολουθεί σε χαμηλότερη θέση το Μεξικό με 4,78%, η Λιθουανία με 4,54%, έπειτα η Βρετανία με 3,11%, η Γερμανία με 2,92% και ακόμη χαμηλότερα οι ΗΠΑ με 1,22%.

Η κατάταξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την γενικότερη οικονομική κατάσταση της κάθε χώρας, αλλά και την κατάσταση της αγοράς εργασίας. Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι και η αυτονομία σε ορυκτά καύσιμα.

Για παράδειγμα, στον Καναδά απαιτείται 1,9% του μέσου εισοδήματος έναντι 1,2% στις ΗΠΑ, λόγω των εξορύξεων που πραγματοποιουνται στις ΗΠΑ.

Γράφημα: Statista | Πηγή: moneyreview.gr | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.