Τα ισχύοντα μέτρα στο Μόναχο και στη Βαυαρία (Μάρτιος 2022)

Δείτε τα ισχύοντα μέτρα αναλυτικά για όλους τους τομείς στο Μόναχο και τη Βαυαρία. – 2G, 2G+, 3G και 3G+

Στο Μόναχο και στη Βαυαρία, ισχύουν οι κανόνες 3G, 3G+, 2G ή 2G+

Στις 15 Φεβρουαρίου, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανονισμούς πρόσβασης. Το 2G+ έγινε 2G, το 2G έγινε 3G, με εξαίρεση τα καταλύματα και τον κλάδο της εστίασης. Ωστόσο, αυτά ακολούθησαν στις 4 Μαρτίου και είναι πλέον προσβάσιμα και με 3G.

Για αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εξακολουθεί να ισχύει το 2G. Συνεπώς, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και αναρρώσει δεν χρειάζονται πλέον αναμνηστικό εμβολιασμό ή αρνητικό τεστ.

Ισχύοντα μέτρα στο Μόναχο και στη Βαυαρία (Μάρτιος 2022)

Το 3G ισχύει για τα πανεπιστήμια, την εξωσχολική εκπαίδευση, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τα μουσικά σχολεία, τις βιβλιοθήκες και τα αρχεία, τα μουσεία και τις εκθέσεις, τα γυμναστήρια και τα σολάριουμ.

Το 3G συνεχίζει να εφαρμόζεται και στον εργασιακό χώρο. Τα μη εμβολιασμένα άτομα πρέπει να κάνουν τεστ αρκετές φορές την εβδομάδα. Για υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα (π.χ. κομμωτήρια ή στούντιο τατουάζ), το 3G εφαρμόζεται ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου.

2G, 2G+, 3G, 3G+ στη Βαυαρία: Τι σημαίνουν;

2G: Εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες. Δεν θα γίνονται δεκτά άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ. Ως απόδειξη πρέπει να προσκομίζεται έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

2G+: Εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες. Πρέπει επίσης να προσκομίζεται αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

3G: Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ. Το μοριακό τεστ PCR δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από 48 ώρες, το rapid τεστ αντιγόνων δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από 24 ώρες. Ειδάλλως θα πρέπει να προσκομίζεται έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

3G+: Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή άτομα που έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Επιτρέπεται μόνο το μοριακό τεστ PCR (το πολύ 48 ωρών), δεν επιτρέπεται το rapid τεστ αντιγόνων. Ειδάλλως θα πρέπει να προσκομίζεται έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 στη Βαυαρία

Στη Βαυαρία, οι μάσκες FFP2 είναι υποχρεωτικές σε εσωτερικούς χώρους – ακόμη και σε τομείς όπου ισχύει ο κανόνας 2G. Εξαιρέσεις: Τα καθίσματα στον κλάδο της εστίασης.

Η μάσκα πρέπει επίσης να συνεχίζει να φοριέται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις υπεραστικές συγκοινωνίες. Στην ύπαιθρο, η υποχρέωση χρήσης μάσκας γενικά δεν ισχύει, εκτός από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις.

Περιορισμοί επικοινωνίας στη Βαυαρία

Για τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα, δεν ισχύουν πλέον περιορισμοί επαφής για ιδιωτικές συναντήσεις.

Τίποτα δεν αλλάζει για τους ανεμβολίαστους, δηλαδή από τη στιγμή που τουλάχιστον ένα ανεμβολίαστο άτομο είναι παρόν σε μια συνάντηση σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο, ένα νοικοκυριό μπορεί να συναντηθεί με το πολύ δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών εξαιρούνται από τον κανονισμό.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στη Βαυαρία παραμένουν ανοικτά

Οι μαθητές της Βαυαρίας δεν θα στέλνονται πλέον σε εξ αποστάσεως διδασκαλία και τα ανοιχτά σχολεία θα παραμείνουν προτεραιότητα. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στην τάξη παρατάθηκε επ’ αόριστον, εκτός των ωρών της γυμναστικής.

Τι σημαίνει το ακριβό φυσικό αέριο για τους πολίτες στη Βαυαρία;

Μόλις υπάρξουν λοιμώξεις σε μια τάξη, οι μαθητές με κορωνοϊό θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, οι συμμαθητές θα υποβάλλονται σε συχνότερα τεστ.

Τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας θα παραμείνουν επίσης ανοικτά, στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν σταθερές ομάδες. Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, τα τεστ πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Περιορισμοί χωρητικότητας: Χαλάρωση στον πολιτισμό, την τέχνη και τον κινηματογράφο στη Βαυαρία

Για τις αθλητικές εκδηλώσεις, ισχύει περιορισμός χωρητικότητας 75%, με μέγιστο αριθμό 25.000 θεατών, ο κανονισμός 2G, υποχρεωτικές μάσκες και απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ.

Στον πολιτισμό, την τέχνη και τον κινηματογράφο, η χωρητικότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό 75%. Και εδώ εξακολουθούν να ισχύουν ο κανόνας 2G και η απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2.

ισχύοντα μέτρα στο Μόναχο και στη Βαυαρία
Ισχύοντα μέτρα στο Μόναχο και στη Βαυαρία – Μάρτιος 2022

Νυχτερινή ζωή στη Βαυαρία: Τα κλαμπ και οι ντισκοτέκ και πάλι ανοιχτά

Τα κλαμπ και οι ντισκοτέκ στη Βαυαρία επιτρέπεται επιτέλους να ανοίξουν ξανά. Από τις 4 Μαρτίου, οι χώροι επιτρέπεται να δέχονται και πάλι επισκέπτες, αλλά ο κανόνας 2G+ ισχύει για τα πάρτι και το χορό.

Με τον τρίτο εμβολιασμό, αίρεται η υποχρέωση τεστ. Επιπλέον, οι επισκέπτες δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκες.

Απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στο κέντρο του Μονάχου

Από τις 8 Δεκεμβρίου ισχύει και πάλι απαγόρευση του αλκοόλ σε μεγάλα τμήματα του κέντρου του Μονάχου. Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ στον πεζόδρομο ή στην αγορά Viktualienmarkt καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 11 μ.μ..

Τέλος στο υποχρεωτικό ωράριο των εστιατορίων στη Βαυαρία

Πλέον δεν ισχύει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας για τον κλάδο της εστίασης.

Νέο: Από τις 4 Μαρτίου, ο κανονισμός 3G εφαρμόζεται και στην εστίαση – τόσο εντός όσο και εκτός. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder, οι δήμοι μπορούν να θεσπίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια απαγορεύσεις κατανάλωσης αλκοόλ για χώρους με μεγάλη πυκνότητα κοινού.

Κανόνες Covid για το εμπόριο στη Βαυαρία

Για τις επιχειρήσεις εμπορίου, παροχής υπηρεσιών και βιοτεχνίας, καταργήθηκε ο περιορισμός του αριθμού των πελατών σε έναν πελάτη ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα κατ’ ανώτατο όριο. Ωστόσο, η απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2 παραμένει σε ισχύ.

Lockdown στις εστίες μόλυνσης της Βαυαρίας

Καταργήθηκε ο προηγούμενος κανονισμός για τα hotspot, ο οποίος είχε ανασταλεί για κάποιο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τον οποίο αυστηρότεροι κανόνες θα έπρεπε να τεθούν σε ισχύ σε περιοχές με επταήμερο δείκτη επίπτωσης άνω του 1.000.

“Ημέρα Ελευθερίας” στις 20 Μαρτίου για τη Γερμανία

Στις 16 Φεβρουαρίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι επικεφαλής των κρατιδίων συμφώνησαν ότι τα περισσότερα μέτρα θα καταργηθούν στις 20 Μαρτίου – εάν η κατάσταση στα νοσοκομεία επιτρέπει αυτό το βήμα.

Ωστόσο, ορισμένα μέτρα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, όπως η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και η απαίτηση τήρησης αποστάσεων. Ωστόσο, ακόμα αναζητείται μια κοινή εθνική νομική βάση γι’ αυτό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης