Επιδότηση ενεργειακών δαπανών για τους κατοίκους του Μονάχου

17.500 νοικοκυριά του Μονάχου μπορούν να περιμένουν επιδότηση για τις ενεργειακές δαπάνες. Για το CSU, αυτό δεν είναι αρκετό.

Οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αυξάνονται. Αλλά στο Μόναχο, κανείς δεν χρειάζεται να φοβάται ότι σύντομα θα πρέπει να μείνει σε ένα κρύο διαμέρισμα επειδή δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό της θέρμανσης. Αυτό εξηγεί η δημοτική παράταξη του SPD.

Με δική του πρωτοβουλία, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την επιδότηση του ενεργειακού κόστους. Από τον Ιούλιο, οι κάτοικοι του Μονάχου με χαμηλό εισόδημα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την επιδότηση.

Το ποσό της επιδότησης έχει περιοριστεί στο ανώτατο όριο των 50 ευρώ για τα νοικοκυριά ενός και δύο ατόμων και στο ανώτατο όριο των 100 ευρώ για τα νοικοκυριά τριών ατόμων και άνω, δήλωσε το SPD.

“Η ενεργειακή πολιτική δεν πρέπει να συμβάλλει στον κοινωνικό διχασμό”

Η κοινωνική υπηρεσία έχει τώρα υπολογίσει ότι πρόκειται να επωφεληθούν 17.500 νοικοκυριά στο Μόναχο. Όλα τα άτομα που βρίσκονται στο όριο φτώχειας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την επιδότηση. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα νοικοκυριά που έχουν στη διάθεσή τους λιγότερα από 1.350 ευρώ καθαρά το μήνα.

“Η ενεργειακή πολιτική δεν πρέπει να συμβάλλει στον κοινωνικό διχασμό”, λέει ο δημοτικός σύμβουλος του SPD Christian Köning, ο οποίος είχε την ιδέα για την επιδότηση. Απαιτεί από την πόλη να παράσχει περαιτέρω οικονομικούς πόρους.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU Manuel Pretzl ζητά επίσης να μην δημιουργηθεί “νέο κοινωνικό ζήτημα” με την παροχή ηλεκτρισμού και θερμότητας. Κατά την άποψή του, αυτές οι βασικές ανάγκες πρέπει “να παραμένουν προσιτές ανά πάσα στιγμή και για όλους”.

Οι τιμές του φυσικού αερίου δεν πρέπει να μετακυλιστούν στους κατοίκους του Μονάχου

Ως εκ τούτου, η παράταξη του δημοτικού συμβουλίου CSU ζήτησε από τις δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να εκπονήσουν ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά δεν θα μετακυλίονται 1:1 στους κατοίκους του Μονάχου.

Μόνο στις αρχές του έτους, η δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας αύξησε μαζικά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Από τότε, ένα νοικοκυριό δύο ατόμων πληρώνει περίπου 23 ευρώ περισσότερα το μήνα. Σύμφωνα με τη δημοτική επιχείρηση, ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι λιγότερο από ό,τι χρεώνουν άλλοι προμηθευτές.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης