Αεροδρόμιο Μονάχου: Ο διάδρομος έκλεισε λόγω διαμαρτυρίας

Ο ένας από τους δύο διαδρόμους του αεροδρομίου του Μονάχου έκλεισε λόγω διαμαρτυρίας για το κλίμα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, οι ακτιβιστές έχουν κολλήσει στην πίστα του αεροδρομίου. Αναμένονται διαταραχές στην εναέρια κυκλοφορία.

Ακτιβιστές του κλίματος από την ομάδα “Τελευταία Γενιά” έχουν κολλήσει τους εαυτούς τους σε έναν αεροδιάδρομο στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό στην BR την Πέμπτη. Σύμφωνα με την έκθεση, επηρεάζεται η πρόσβαση ή η έξοδος των αεροσκαφών στον βόρειο διάδρομο του αεροδρομίου.

Ο ένας από τους δύο διαδρόμους του αεροδρομίου έχει κλείσει. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, πρέπει να αναμένονται διαταραχές στην εναέρια κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, οι ακτιβιστές προσπάθησαν επίσης να εισέλθουν στην περιοχή στη νότια πλευρά του αεροδρομίου, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Αεροδρόμιο Μονάχου: “Μεγαλύτερη ανάπτυξη της αστυνομίας”

Η αστυνομική διεύθυνση της βόρειας Άνω Βαυαρίας και η ομοσπονδιακή αστυνομία στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσαν μια “μεγάλη αστυνομική επιχείρηση” στο αεροδρόμιο όταν ρωτήθηκαν από την BR, αλλά δεν θέλησαν να δώσουν λεπτομέρειες αρχικά.

Δράση της “τελευταίας γενιάς

Η ομάδα “Τελευταία Γενιά” ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια την Πέμπτη. “Είμαστε πάντα έτοιμοι για εποικοδομητικές συνομιλίες, όπως χθες με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών. Αλλά αυτό που χρειαζόμαστε μπροστά στη διαφαινόμενη κλιματική κόλαση είναι πράξεις και όχι μόνο κενά λόγια”, δήλωσε η εκπρόσωπος Aimée van Baalen. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, την ίδια στιγμή “αρκετοί διαδηλωτές βρέθηκαν επίσης στο χώρο του αεροδρομίου BER του Βερολίνου”. Η τοπική αστυνομία είχε ενημερωθεί λίγο νωρίτερα.

 

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.