Βαυαρία: Κατάργηση των υποχρεωτικών μασκών σε ΜΜΜ

Η Βαυαρία είναι το πρώτο ομόσπονδο κρατίδιο που καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα τοπικά λεωφορεία και τρένα….

Σύμφωνα με τον BR, αυτό αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την απόφαση, η χρήση μάσκας στα τοπικά μέσα μεταφοράς θα συνιστάται μόνο από το Σαββατοκύριακο και μετά.

Αφού οι υπουργοί υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή προσέγγιση, η Βαυαρία προχωρά μόνη της: η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς καταργείται σταδιακά στο ελεύθερο κρατίδιο και από το Σαββατοκύριακο και μετά

θα ισχύει μόνο μια σύσταση στα λεωφορεία και τα τρένα. Αυτό αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κρατική κυβέρνηση δεν θεωρεί πλέον σκόπιμη την υποχρεωτική χρήση μάσκας λόγω της τρέχουσας σταθερής κατάστασης των λοιμώξεων.

Στη Βαυαρία, οι αριθμοί ήταν οι χαμηλότεροι σε όλη τη Γερμανία για μεγάλο χρονικό διάστημα, είπαν προς αιτιολόγηση. Η κυβέρνηση ακολουθεί το παράδειγμα της Αυστρίας. Στο μέλλον, η προσωπική ευθύνη θα είναι πιο σημαντική.

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα τρένα μεγάλων αποστάσεων

Το βράδυ της Δευτέρας στο Μαγδεμβούργο, οι υπουργοί Υγείας των ομοσπονδιακών κρατιδίων δεν είχαν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με περαιτέρω αλλαγές στους κανονισμούς προστασίας της Corona.

Τα ομόσπονδα κρατίδια είναι υπεύθυνα για τους κανόνες Corona στα λεωφορεία και τα τρένα. Στη Βαυαρία, τουλάχιστον μία ιατρική μάσκα πρέπει να φοριέται μέχρι στιγμής.

Για τα λεωφορεία και τα τρένα στις υπεραστικές συγκοινωνίες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει καταστήσει τις μάσκες FFP2 υποχρεωτικές με νόμο μέχρι τις αρχές Απριλίου – στην αεροπορική κυκλοφορία, από την άλλη πλευρά, η μάσκα αυτή έχει ήδη καταργηθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU) είχε ήδη στα μέσα Νοεμβρίου δείξει ανοιχτός στην κατάργηση των υποχρεωτικών μασκών στις τοπικές μεταφορές. Το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν θέλει επίσης να καταργήσει το προστατευτικό μέτρο τις επόμενες εβδομάδες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.