Αύξηση της μερικής απασχόλησης στη Γερμανία

Με ποσοστό δύο τοις εκατό, ο αριθμός των εργαζομένων μερικής απασχόλησης αυξήθηκε πιο δυναμικά από ό,τι η απασχόληση πλήρους απασχόλησης, η οποία αυξήθηκε κατά 1,3 τοις εκατό στη Γερμανία.

Αυτό οφείλεται στην αύξηση σε κλάδους με υψηλό ποσοστό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως ο κλάδος της φιλοξενίας και η εκπαίδευση.

Οι θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης αυξήθηκαν επίσης σε επίπεδο ρεκόρ. Για πρώτη φορά, πάνω από το δέκα τοις εκατό των εργαζομένων κατέγραφαν 32 ώρες εργασίας την εβδομάδα ή λιγότερες.

Συνολικά, 4,26 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνταν σε αυτές τις θέσεις εργασίας.

Πιο πρόσφατα, η αγορά εργασίας ήταν συγκριτικά σταθερή. Ο αριθμός των ανέργων είχε αυξηθεί ελαφρώς τον Φεβρουάριο σε 2,62 εκατομμύρια.

Αυτό σήμαινε 4.000 περισσότερους από ό,τι τον Ιανουάριο και 192.000 περισσότερους από ό,τι πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης την περασμένη εβδομάδα.

Το ποσοστό απασχόλησης τον Φεβρουάριο παρέμεινε σταθερό στο 5,7%.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.