Αυτοκίνητο 130 ετών κατάφερε να περάσει το γερμανικό ΚΤΕΟ

Τη Δευτέρα, η Tüv πιστοποίησε την οδική συμπεριφορά του παλαιότερου ίσως αυτοκινήτου της Γερμανίας και άναψε το πράσινο φως για την κυκλοφορία του στους γερμανικούς δρόμους…

Το σχεδόν 130 ετών Benz Victoria πέρασε τον κύριο έλεγχο στο Tüv Nord στο Einbeck της Κάτω Σαξονίας και έλαβε το αυτοκόλλητο ελέγχου για άλλα δύο χρόνια, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Από την Τρίτη, το όχημα, που μοιάζει περισσότερο με άμαξα, μπορεί να το δει κανείς ξανά στο μουσείο αυτοκινήτων PS-Speicher στο Einbeck.

Για το αυτοκίνητο με τον αριθμό μοντέλου 99 ισχύουν πολυάριθμοι ειδικοί κανονισμοί. Επειδή διαθέτει μόνο λάμπες που φωτίζονται με κεριά, επιτρέπεται η οδήγησή του μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι και 30 χιλιόμετρα την ώρα με τους έξι ίππους του. Διαθέτει κινητήρα τριών λίτρων με έναν κύλινδρο και κατευθύνεται από ένα τιμόνι.

Σύμφωνα με την Tüv, θα μπορούσε επίσης να είναι το παλαιότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Η τελευταία φορά που το αυτοκίνητο είχε βρεθεί στον πάγκο δοκιμών ήταν πριν από δύο χρόνια και ούτε τότε υπήρχαν παράπονα.

“Έτσι κι αλλιώς συντηρούμε το όχημα όλο το χρόνο”, δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης