Άκυρες οι πτήσεις της Δευτέρας σε 4 γερμανικά αεροδρόμια

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, το συνδικάτο Verdi προκήρυξε άλλη μια “προειδοποιητική απεργία” μεταξύ του προσωπικού εδάφους στα γερμανικά αεροδρόμια. Μέχρι στιγμής, τα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Αμβούργου και της Βρέμης έχουν ακυρώσει όλες τις πτήσεις – με το Ανόβερο να έχει επίσης απεργία.

Το ταξίδι δεκάδων χιλιάδων επιβατών αεροπορικών μεταφορών στη Γερμανία αναμένεται να διακοπεί τη Δευτέρα, αφού το συνδικάτο Verdi κάλεσε σε ολοήμερη προειδοποιητική απεργία το προσωπικό εδάφους σε τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια, το οποίο περιλαμβάνει προσωπικό ασφαλείας και εργαζόμενους στη συντήρηση αεροσκαφών.

Όλες οι αναχωρήσεις της Δευτέρας από το Βερολίνο -που αντιστοιχούν σε περίπου 200 πτήσεις- ακυρώνονται, επηρεάζοντας περίπου 27.000 επιβάτες.

Το Αμβούργο έχει επίσης ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις του, που αντιστοιχούν σε άλλες 123 πτήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Βρέμη έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις – συμπεριλαμβανομένων τόσο των αναχωρήσεων όσο και των αφίξεων. Το

Ανόβερο αναμένει επίσης καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Ορισμένες πτήσεις που φτάνουν τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Αμβούργο θα μπορέσουν να προσγειωθούν, αν και οι αρχές του αεροδρομίου λένε ότι αυτό εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα αεροπλάνα μπορεί να προσγειωθούν και άλλες αφίξεις να ακυρωθούν, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ελέγξουν και να δουν αν η πτήση τους αναχωρεί ακόμα για το Βερολίνο τη Δευτέρα.

Οι αρχές του αεροδρομίου ζήτησαν από όσους έχουν κλείσει πτήση για να αναχωρήσουν από ένα από τα επηρεαζόμενα αεροδρόμια τη Δευτέρα να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για να προβούν σε εναλλακτική διευθέτηση.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών δικαιούνται κανονικά αποζημίωση έως 600 ευρώ εάν η πτήση τους ακυρωθεί, υπερφορτωθεί ή καθυστερήσει περισσότερο από τρεις ώρες.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν η αεροπορική εταιρεία είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση ή την ακύρωση της πτήσης -όχι εάν κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος, όπως η αρχή του αεροδρομίου.

Το συνδικάτο προκηρύσσει την απεργία για να διεκδικήσει υψηλότερη αποζημίωση για την εργασία τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια και καλύτερη αμοιβή για τις υπερωρίες των εργαζομένων του.

Επιδιώκει επίσης αύξηση μισθών κατά 10,5% για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που εκπροσωπεί, ή τουλάχιστον 500 ευρώ επιπλέον το μήνα, για να βοηθήσει τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Οι προηγούμενοι γύροι διαπραγματεύσεων μεταξύ της Verdi και των εργοδοτών του δημόσιου τομέα έχουν καταρρεύσει, με αποτέλεσμα το συνδικάτο να προειδοποιεί ότι αναμένονται περισσότερες απεργίες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που τα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Αμβούργου, της Βρέμης και του Ανόβερου επηρεάζονται από απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω της τρέχουσας διαμάχης.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.