Ανάκληση κανέλας και κάρυ λόγω φυτοφαρμάκων στη Γερμανία

Λόγω της περιεκτικότητας σε οξείδιο του αιθυλενίου πάνω από τις οριακές τιμές, η επίσημη γερμανική πύλη ανάκλησης προϊόντων προειδοποιεί για την αλεσμένη κανέλα και το κάρυ Madras από την εταιρία Gewürzmühle Friedberg.

Επηρεάζονται τα ομόσπονδα κρατίδια της Βαυαρίας, της Έσσης, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Σάαρλαντ, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, επηρεάζονται αρκετές συσκευασίες με ημερομηνία λήξης 30 Απριλίου 2023 για την κανέλα και 10 Αυγούστου 2023 για το κάρυ. Η αλεσμένη κανέλα έχει τον κωδικό 00052633 και το μπαχαρικό Curry Madras τον κωδικό 00058704.

Το οξείδιο του αιθυλενίου είναι βασικά φυτοφάρμακο, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών. Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση βακτηρίων και μυκήτων. Μπορεί να αλλάξει το γενετικό υλικό, να προκαλέσει καρκίνο και απαγορεύεται στην παραγωγή τροφίμων στην Ευρώπη.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.