Ανατολική Γερμανία: Καταργούνται οι μάσκες στα ΜΜΜ

Πέντε ανατολικά γερμανικά κρατίδια θα καταργήσουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς τις επόμενες εβδομάδες. Η Σαξονία το καταργεί ήδη την επόμενη εβδομάδα. Η Θουριγγία, το Βρανδεμβούργο, το Βερολίνο και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία θα το καταργήσουν τον Φεβρουάριο. Στη Σαξονία-Άνχαλτ, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές στα λεωφορεία και τα τρένα από τον Δεκέμβριο.

Καλά νέα: Η Βάδη-Βυρτεμβέργη καταργεί τις μάσκες στα ΜΜΜ

Από τον Φεβρουάριο, οι μάσκες δεν πρέπει πλέον να φοριούνται στα λεωφορεία και τα τρένα και στα πέντε ανατολικά γερμανικά κρατίδια και στο Βερολίνο.

Μετά τη Σαξονία-Άνχαλτ, τα άλλα κρατίδια θα καταργήσουν επίσης την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απαίτηση μάσκας λήγει στη Σαξονία την επόμενη εβδομάδα

Η Σαξονία θα καταργήσει την υποχρέωση χρήσης μάσκας στις 16 Ιανουαρίου. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Petra Köpping.

Ωστόσο, εξακολουθεί να συνιστά να φοράτε εθελοντικά μάσκα. Ωστόσο, η υποχρέωση απομόνωσης σε περίπτωση μόλυνσης από Corona δεν έχει αρθεί στη Σαξονία.

Θουριγγία, Βερολίνο, Βρανδεμβούργο και Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία θα ακολουθήσουν τον Φεβρουάριο

Στις 3 Φεβρουαρίου, η Θουριγγία κατήργησε την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, θα παραμείνει σε ισχύ για τις υπεραστικές μεταφορές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, θα καταργηθεί επίσης η απαίτηση απομόνωσης. Αντ’ αυτού, οι ασθενείς θα πρέπει να φορούν μάσκες έξω από τα σπίτια τους.

Επιπλέον, δεν τους επιτρέπεται να εισέρχονται σε ιατρικούς και νοσηλευτικούς χώρους ή να εργάζονται εκεί.

Το Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία θα τερματίσουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας στις τοπικές μεταφορές στις 2 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν υποχρεωτικές μάσκες στη Σαξονία-Άνχαλτ από τον Δεκέμβριο

Η Σαξονία-Άνχαλτ είχε ήδη καταργήσει τον Δεκέμβριο την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα λεωφορεία και τα τρένα.

Η Βαυαρία κατάργησε επίσης τον Δεκέμβριο την υποχρέωση χρήσης μάσκας. Το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δεν απαιτεί μάσκες από την αρχή του έτους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης