Νέα απάτη ρυμούλκησης αυτοκινήτων εμφανίστηκε στη Γερμανία…

Νέα απάτη ρυμούλκησης αυτοκινήτων έρχεται στη Γερμανία...

Ορισμένοι οδηγοί στο Βερολίνο έχουν πρόσφατα πέσει θύματα μιας νέας πονηρής απάτης, η οποία πραγματοποιείται από μια μυστηριώδη εταιρεία με την επωνυμία Yana GmbH.

Απάτη με αυτοκίνητο χτυπάει τους οδηγούς του Βερολίνου

Μια άτυχη ομάδα οδηγών έπεσε θύμα μιας νέας απάτης στο Βερολίνο.

Μια “υπηρεσία ρυμούλκησης” που ακούει στο όνομα Yana GmbH κατάσχει παράνομα σταθμευμένα οχήματα και απαιτεί από τους οδηγούς να πληρώσουν ένα βαρύ πρόστιμο για να πάρουν πίσω τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο rbb, η Yana GmbH απαίτησε το πρώτο της θύμα στις αρχές Ιουνίου, όταν ένας Βερολινέζος ονόματι Georgi Komitov επέστρεψε στο χώρο στάθμευσής του και βρήκε το αυτοκίνητό του να λείπει.

Ο Komitov επικοινώνησε με την αστυνομία, η οποία έψαξε τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου του, διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητό του είχε ρυμουλκηθεί και του έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου της εν λόγω εταιρείας.

Μόλις επικοινώνησε με τη Yana, η οποία ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω WhatsApp, του ζητήθηκε να πληρώσει 476 ευρώ προκειμένου να μάθει πού βρισκόταν το αυτοκίνητό του.

Η Yana GmbH πραγματοποίησε μια φρενήρη απαγωγή αυτοκινήτων

Αβέβαιος για το τι άλλο να κάνει ο Komitov πλήρωσε το πρόστιμο, αλλά έμεινε με την αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Δεδομένου ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ όταν ρυμουλκήθηκε, μπορούσε να αποδείξει ότι δεν είχε υποβληθεί ποτέ επίσημη αίτηση ρυμούλκησης γι’ αυτό.

Τελικά, η αστυνομία επικοινώνησε ξανά με τον Komitov για να του πει ότι δεν είχε χάσει τα λογικά του.

Η Yana GmbH είχε πράγματι κάνει βόλτες στην περιοχή Spandau την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, παίρνοντας συνολικά 58 αυτοκίνητα για λύτρα υψηλού κόστους.

Η αστυνομία προειδοποιεί τώρα τους οδηγούς στο Βερολίνο να αμφισβητούν κάθε ειδοποίηση που λαμβάνουν για ένα εξαιρετικά υψηλό πρόστιμο.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης