H απεργία παραλύει το Μόναχο: Επικρατεί κυκλοφοριακό χάος

Τα τρένα, τα λεωφορεία, ακόμη και τα αεροπλάνα απεργούν από τα μεσάνυχτα. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα διεξάγονται περαιτέρω διαπραγματεύσεις των συνδικάτων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους δήμους.

Η 24ωρη προειδοποιητική απεργία κυκλοφορίας των συνδικάτων Verdi και EVG ξεκίνησε τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει ότι τα τρένα, τα λεωφορεία και τα αεροπλάνα θα είναι ακινητοποιημένα σε όλη τη Γερμανία αυτή τη Δευτέρα – συμπεριλαμβανομένου του Μονάχου.

Μέγα-απεργία: μεγάλη κίνηση στους δρόμους

Στους σιδηροδρόμους, η υπεραστική κυκλοφορία θα διακοπεί εντελώς και το μεγαλύτερο μέρος της περιφερειακής κυκλοφορίας.

Σχεδόν όλα τα γερμανικά αεροδρόμια απεργούν, όχι όμως το αεροδρόμιο του Βερολίνου. Επηρεάζονται επίσης οι πλωτές οδοί και τα λιμάνια, καθώς και η εταιρεία αυτοκινητοδρόμων.

Αναμένεται επίσης συνωστισμός στους δρόμους επειδή σε επτά ομόσπονδα κρατίδια – Βάδη-Βυρτεμβέργη, Έσση, Κάτω Σαξονία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο, Σαξονία και μεγάλα τμήματα της Βαυαρίας – τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα απεργήσουν και πολλοί άνθρωποι είναι πιθανό να στραφούν στο αυτοκίνητο.

Η απεργία προκαλεί πολυάριθμα μποτιλιαρίσματα στο Μόναχο

Στο Μόναχο, οι εργαζόμενοι χρειάστηκαν γερά νεύρα το πρωί: ήδη πριν από τις 7 το πρωί, η κυκλοφορία ήταν μπλοκαρισμένη σε πολλά σημεία του Mittlerer Ring.

Η “Tomtom” ανέφερε 155 κυκλοφοριακές εμπλοκές σε μήκος σχεδόν 180 χιλιομέτρων στο Μόναχο λίγο πριν από τις 8 το πρωί.

Λίγο μετά τις 8 π.μ. υπήρχαν ήδη σχεδόν 250 χιλιόμετρα κυκλοφοριακής συμφόρησης!

Απεργία στο Μόναχο: Λίγοι άνθρωποι στο δρόμο

Ενώ τα μετρό δεν κυκλοφορούν μέχρι στιγμής, υπάρχουν λίγα λεωφορεία στο δρόμο από μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους της πόλης, όπως η Münchner Freiheit ή το Harras.

Αλλά ακόμη και εδώ δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα, όπως αναφέρει δημοσιογράφος της AZ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο Μόναχο έχουν μάλλον αναζητήσει μια εναλλακτική λύση για την ημέρα της απεργίας.

Στην εφαρμογή MVGgo, για παράδειγμα, μπορείτε ακόμα να πάρετε πολλά ποδήλατα και σκούτερ – αλλά με τον παγωμένο βροχερό καιρό αυτό μάλλον δεν είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου είναι άδειος προς το παρόν.

“Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, τα δρομολόγια των τρένων αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας”, αντηχεί στις αίθουσες του σταθμού μια ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Στο μεταξύ, έχουν συγκεντρωθεί εκεί κάποιοι απεργοί.

Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων (ZOB) στη Hackerbrücke είναι πιο πολυσύχναστος. Εδώ, οι ταξιδιώτες περιμένουν τα λεωφορεία τους.

Στην παλιά πόλη υπάρχει επίσης μικρή δραστηριότητα: δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κόσμος στην Sendlinger Straße και την Marienplatz.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, η λειτουργία έχει σταματήσει από την Κυριακή.

Περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την τεράστια απεργία στη Γερμανία ΕΔΩ!

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης