Από τα πιο ισχυρά στον κόσμο το γερμανικό διαβατήριο

Το γερμανικό διαβατήριο είναι ένα από τα πιο ισχυρά στον κόσμο, αποκαλύπτει νέα έρευνα. Που βρίσκεται το ελληνικό διαβατήριο;

Σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη διαβατηρίων Henley, το γερμανικό διαβατήριο διατηρεί τη θέση του ως ένα από τα πιο ισχυρά στον κόσμο.

Ο οργανισμός κατέταξε το έγγραφο, το οποίο επιτρέπει ταξίδια σε 190 διαφορετικές χώρες χωρίς βίζα, στην τρίτη θέση μαζί με την Ισπανία.

2023 Henley Passport Index

Στον ετήσιο δείκτη διαβατηρίων της, η Henley & Partners, εταιρεία παροχής συμβουλών σε θέματα μετανάστευσης επενδύσεων, κατατάσσει κάθε διαβατήριο στον κόσμο – και τα 199.

Για την κατάρτιση της κατάταξης κάθε διαβατήριο λαμβάνει έναν μόνο βαθμό για κάθε χώρα ή προορισμό που ο κάτοχός του μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση για θεώρηση, καθώς και για κάθε χώρα όπου απαιτείται μόνο θεώρηση κατά την άφιξη, άδεια επίσκεψης ή ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA).

Για κάθε προορισμό όπου απαιτείται θεώρηση που δεν μπορεί να ζητηθεί σε αεροδρόμια, λιμάνια ή συνοριακά σημεία ελέγχου ή για χώρες όπου η κυβερνητική έγκριση πριν από την αναχώρηση είναι υποχρεωτική, το διαβατήριο λαμβάνει μηδέν βαθμούς.

Η Γερμανία κατατάσσεται τρίτο πιο ισχυρό διαβατήριο διεθνώς

Το 2023, η Γερμανία υποχώρησε κατά μία θέση από την κατάταξη της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2022, ενώ μαζί με την Ισπανία είναι το τρίτο ισχυρότερο διαβατήριο παγκοσμίως.

Η χώρα ξεπεράστηκε μόνο από την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Οι Ιάπωνες πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν σε 193 χώρες χωρίς βίζα, ενώ στη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, που κατέλαβαν από κοινού τη δεύτερη θέση, οι κάτοχοι διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν σε 192 χώρες χωρίς βίζα.

Η κατάταξη έρχεται την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση δημοσίευσε το σχέδιο της μεταρρύθμισης της ιθαγένειας, έναν νέο νόμο που θα αλλάξει ριζικά το ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη γερμανική ιθαγένεια.

Ο νόμος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ ήδη από το καλοκαίρι του 2023, και όταν τεθεί σε ισχύ ο μεταναστευτικός πληθυσμός της Γερμανίας θα μπορεί να έχει διπλή υπηκοότητα με τη χώρα καταγωγής του.

Τα διαβατήρια των έξι μεγαλύτερων μεταναστευτικών πληθυσμών της Γερμανίας – της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας – ήταν διάσπαρτα στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 4η, την 8η, 17η, 9η, 18η και 52η θέση αντίστοιχα.

Τα καλύτερα και τα χειρότερα διαβατήρια στον κόσμο το 2023

Σύμφωνα με τον δείκτη διαβατηρίων της Henley για το 2023, τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο είναι τα εξής:

 1. Ιαπωνία (193)
 2. Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα (192)
 3. Γερμανία, Ισπανία (190)
 4. Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο (189)
 5. Αυστρία, Δανία, Κάτω Χώρες, Σουηδία (188)
 6. Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο (187)
 7. Βέλγιο, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες (186)
 8. Αυστραλία, Καναδάς, Ελλάδα, Μάλτα (185)
 9. Ουγγαρία, Πολωνία (184)
 10. Λιθουανία, Σλοβακία (183)

Τα χειρότερα διαβατήρια στον κόσμο για το 2023 είναι τα εξής:

 1. Αφγανιστάν (27)
 2. Ιράκ (29)
 3. Συρία (30)
 4. Πακιστάν (32)
 5. Υεμένη (34)
 6. Σομαλία (35)
 7. Παλαιστινιακό έδαφος, Νεπάλ (38)
 8. Βόρεια Κορέα (40)
 9. Μπαγκλαντές, Κοσσυφοπέδιο, Λιβύη (41)
 10. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λίβανος, Σρι Λάνκα, Σουδάν (42)

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.