Απολύσεις στον ορίζοντα: Η Tchibo θα μειώσει 300 θέσεις εργασίας

Περικοπές: Η H&M απολύει 1500 υπαλλήλους στη Γερμανία

Ο όμιλος Tchibo δεν αποκλείει απολύσεις λόγω οικονομικών δυσχερειών. Η συνήθης αύξηση των μισθών θα ακυρωθεί επίσης φέτος…

Ο όμιλος Tchibo με έδρα το Αμβούργο θέλει να περικόψει περίπου 300 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό θα επηρεάσει και τη διοίκηση στο Αμβούργο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην Deutsche Presse-Agentur.

“Μετά από μια σημαντική αύξηση του προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα επαναφέρουμε έτσι τις δομές στα προ της Κορόνας επίπεδα”.

Αυτό πρόκειται να επιτευχθεί, είπε, για παράδειγμα, με την εξάλειψη θέσεων, τη σταδιακή κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και της αυξομείωσης.

“Ωστόσο, οι υποχρεωτικές απολύσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Οι εργαζόμενοι είχαν ήδη ενημερωθεί για τα σχέδια τον Απρίλιο.

Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι παγκοσμίως

Νωρίτερα, η καθημερινή εφημερίδα “Die Welt” είχε αναφερθεί σχετικά. Η εφημερίδα αναφέρεται σε εσωτερική επιστολή.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί ότι η συνήθης ετήσια αύξηση του μισθού δεν θα γινόταν φέτος.

Η εταιρεία που ειδικεύεται σε πωλήσεις καφέ εξακολουθεί να απασχολεί περίπου 7100 υπαλλήλους στη Γερμανία και μαζί με τις διεθνείς δραστηριότητές της, περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης