Γερμανία: Η Tesla απολύει υπαλλήλους και μειώνει τις βάρδιες

Νέες προσλήψεις από την Tesla στη Γερμανία: Αναζητά 340 υπαλλήλους

Ρωγμές στον τέλειο κόσμο της Tesla; Εκατοντάδες εργαζόμενοι πρέπει να φύγουν στο Grünheide. Η αυτοκινητοβιομηχανία θέτει τα μέτρα σε εφαρμογή…

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla απολύει εκατοντάδες προσωρινούς εργαζόμενους που απασχολούνταν στο εργοστάσιο στο Grünheide του Βρανδεμβούργου.

Επιπλέον, ορισμένες βάρδιες θα ακυρωθούν. Αυτό αναφέρουν το περιοδικό “Business Insider” και το RBB.

Το “Business Insider” αναφέρει ότι το εργοστάσιο της Tesla στο Grünheide βρίσκεται προφανώς σε κρίση. Η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία λαμβάνει έκτακτα μέτρα.

“Το εργοστάσιο Gigafactory Berlin-Brandenburg εξακολουθεί να λειτουργεί με επιτυχία”, δήλωσε η εταιρεία στην Deutsche Presse-Agentur την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια του ramp-up, χρησιμοποιήθηκαν προσωρινοί εργαζόμενοι, όπως συνηθίζεται στον κλάδο. “Η υπηρεσία αυτή θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη και στο μέλλον, αλλά σε μικρότερο βαθμό”.

Η ίδια η εταιρεία δεν έδωσε το μέγεθος. Ωστόσο, η Tesla θα συνεχίσει να λειτουργεί με μεγάλο αριθμό προσωρινών εργαζομένων, ανέφερε.

“Δεν χρειάζονται επιπλέον βάρδιες”

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αφαίρεσε επίσης επιπλέον βάρδιες το Σάββατο στο Grünheide κοντά στο Βερολίνο.

“Οι μη προγραμματισμένες επιπλέον βάρδιες για το δεύτερο τρίμηνο δεν χρειάζονται, καθώς θα επιτύχουμε τους στόχους παραγωγής μας ακόμη και χωρίς την πρόσθετη εργασία του Σαββάτου”, δήλωσε η εταιρεία κατόπιν αιτήματος.

Η πύλη “Business Insider” έγραψε, επικαλούμενη εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα, ότι η διοίκηση του εργοστασίου της Tesla είχε ανακοινώσει την ακύρωση των επιπλέον βαρδιών για το δεύτερο τρίμηνο.

Επιπλέον, θα υπάρχουν μόνο δυόμισι κανονικές βάρδιες στο εργοστάσιο αντί για τρεις.

Ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμη

Η Tesla παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Grünheide κοντά στο Βερολίνο από τον περασμένο Μάρτιο. Ο στόχος του πρώτου σταδίου επέκτασης, για την παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων ετησίως, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Η Tesla παράγει περίπου 5.000 οχήματα την εβδομάδα με περίπου 10.000 υπαλλήλους, δηλαδή εξωλογιστικά 250.000 οχήματα ετησίως.

Η εταιρεία θέλει να επεκτείνει το εργοστάσιο και να διπλασιάσει τη δυναμικότητα σε ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως.

Οι οικολόγοι έχουν επιφυλάξεις για μια επέκταση, επειδή το εργοστάσιο βρίσκεται εν μέρει σε περιοχή προστασίας των υδάτων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης