Έρχεται Αρκτικό κύμα ψύχους έως -20 βαθμούς στη Γερμανία;

Τις τελευταίες ημέρες, η επιστροφή του χειμώνα προκάλεσε δύσκολες οδικές συνθήκες και μερικώς κλειστά σχολεία στη Βαυαρία. Τώρα, ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικά δύσκολα για άλλη μια φορά. Οι ειδικοί προειδοποιούν για έναν “αρκτικό χειμώνα” – με θερμοκρασίες έως και -20 βαθμούς.

Το χιόνι – ξανά επέστρεψε στη Γερμανία: Το λευκό τοπίο προκάλεσε κλειστά σχολεία και μερικές φορές δύσκολες οδικές συνθήκες στη Βαυαρία.

Μέχρι στιγμής, η εποχή ήταν μάλλον ήπια κατά μέσο όρο – αλλά τώρα θα μπορούσε να υπάρξει μια δραστική αλλαγή στη θερμοκρασία.

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) προβλέπει ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων που έρχεται από τα ανατολικά, το οποίο θα μπορούσε να φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις “σε μεγάλες περιοχές”.

Ο μετεωρολόγος Dominik Jung κάνει επίσης λόγο για μια “πυκνή περιοχή χιονόπτωσης” που αναμένεται να κινηθεί από την Πολωνία και την Τσεχία προς τη Γερμανία από το βράδυ του Σαββάτου.

“Ευτυχώς που θα ακολουθήσει Κυριακή, γιατί αλλιώς θα επικρατούσε εκτεταμένο χάος με χιόνια στις ώρες αιχμής”, αναλύει την κατάσταση ο ειδικός.

Τις επόμενες ημέρες, οι προοπτικές είναι μάλλον δυσοίωνες: πολύ γκρίζο, με εναλλαγές βροχής και λίγων ακτίνων ηλιοφάνειας που και που, και επειδή οι θερμοκρασίες δύσκολα απομακρύνονται από το σημείο του μηδενός, μπορεί επίσης να εμφανιστεί χιόνι ή χιονόνερο.

Ένα μετεωρολογικό μοντέλο προχωράει ακόμη ένα βήμα παραπέρα

Σύμφωνα με το Weather Channel, ένα σιβηρικό υψηλό κερδίζει σήμερα τόσο πολύ δύναμη που μια πολική δίνη ωθείται προς την Ευρώπη – αυτό θα έφτανε πιθανότατα μέχρι τη Γερμανία.

Το πού ακριβώς θα φτάσει το τσουχτερό κρύο θα πρέπει να παρατηρηθεί για λίγες ακόμη ημέρες. Θα μπορούσε να πλήξει τη Βόρεια Αμερική, την Ασία ή ακόμη και την Ευρώπη.

Η συνέπεια: ακραίες θερμοκρασίες με σημαντική έναρξη του βαρύ χειμώνα για ολόκληρη τη Γερμανία. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αυτό δεν θα συμβεί αμέσως, αλλά με καθυστέρηση τριών έως έξι εβδομάδων.

Εάν ο ψυχρός αέρας χτυπήσει πραγματικά την Ευρώπη, η Γερμανία θα απειληθεί από ένα είδος “παγετού-σοκ” τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, απειλείται με “έναν αρκτικό χειμώνα”, σύμφωνα με τους ειδικούς του Weather Channel. Οι θερμοκρασίες θα πέσουν έως και στους -20 βαθμούς στη Γερμανία.

Οι ημέρες εξοικονόμησης δαπανών θέρμανσης έχουν τελειώσει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Τώρα θα καταναλώνεται πολύ φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης”, προσθέτει ο εμπειρογνώμονας Jung. Τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα διαρκούν συνήθως μία έως δύο εβδομάδες.

Το κατά πόσον η Γερμανία  μπορεί να πληγεί τόσο σκληρά δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί με βεβαιότητα.

Ωστόσο, ένα πράγμα είναι ήδη βέβαιο: ο χειμώνας δεν θα έχει επισκεφθεί τη Γερμανία για τελευταία φορά…

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.