Ειδήσεις

Στατιστικά Αστυνομίας: Περισσότερα εγκλήματα στη Γερμανία…

Photo of author

By Νικόλαος Σκριτλής

Ο αριθμός των ποινικών αδικημάτων στη Γερμανία αυξάνεται και πάλι. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα του 2022, τα οποία αναφέρει εκ των προτέρων η “Welt am Sonntag”.

Σύμφωνα με την έκθεση, καταγράφηκαν 5,62 εκατομμύρια ποινικά αδικήματα σε παγγερμανικό επίπεδο

Ο αριθμός των ποινικών αδικημάτων που καταγράφονται στη Γερμανία αυξήθηκε και πάλι μετά την υποχώρηση της πανδημίας.

Επικαλούμενη την Αστυνομική Στατιστική για την Εγκληματικότητα (PKS), την οποία η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ σκοπεύει να παρουσιάσει επίσημα στο Βερολίνο την Πέμπτη, η Welt am Sonntag αναφέρει ότι το 2022 διαπράχθηκαν περίπου 5,6 εκατομμύρια εγκλήματα σε παγγερμανικό επίπεδο.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 11,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Περισσότερες διαρρήξεις στη Γερμανία το 2022

Τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των καταγεγραμμένων εγκλημάτων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία είχε μειωθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με την “Welt am Sonntag”, ο σημερινός αριθμός υποθέσεων είναι επίσης 3,5 τοις εκατό υψηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό του 2019, του τελευταίου έτους χωρίς περιορισμούς της Corona.

Το ποσοστό διαλεύκανσης αναφέρθηκε στο 57,3 τοις εκατό.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των υπόπτων αυξήθηκε επίσης σε σύγκριση με το 2021 – κατά 10,7 τοις εκατό σε περίπου 2,1 εκατομμύρια.

Τα αδικήματα κλοπής αντιστοιχούσαν περίπου στο ένα τρίτο των συνολικών 5,62 εκατομμυρίων αδικημάτων. Υπήρξε αύξηση κατά 20 τοις εκατό σε 1,78 εκατομμύρια περιπτώσεις.

Συνολικά, ωστόσο, το επίπεδο είναι χαμηλότερο από εκείνο του 2019 (1,82 εκατομμύρια).

Αύξηση καταγράφηκε επίσης στις διαρρήξεις κατοικιών: Αυτή είχε αυξηθεί κατά 21,5 τοις εκατό σε 65.908 περιπτώσεις, αν και πολλοί πολίτες εξακολουθούν να εργάζονται σε γραφεία στο σπίτι και, ως εκ τούτου, είχαν λιγότερες ευκαιρίες να διαπράξουν εγκλήματα. Ο αριθμός των περιπτώσεων πορτοφολάδων και κλοπών από καταστήματα αυξήθηκε επίσης.

Αύξηση της εγκληματικότητας μεταξύ των νέων

Μια αξιοσημείωτη εξέλιξη παρατηρείται στον τομέα της νεανικής παραβατικότητας, σύμφωνα με την “Welt am Sonntag”.

Με αύξηση 35,5%, παρατηρείται σημαντική αύξηση των υπόπτων παιδιών (93.095), σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αυτό είναι σημαντικά περισσότερο από ό,τι το 2019 (72.890).

Νέα “τάση” είναι η διανομή αρχείων βίντεο και εικόνων παιδικής πορνογραφίας σε ομάδες συνομιλιών μεταξύ μαθητών.

Επιπλέον, το PKS εμφανίζει 189.149 ανηλίκους ηλικίας 14 έως 18 ετών ύποπτους για διάπραξη εγκλημάτων – το 2019 ο αριθμός ήταν 177.082.

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα μεταξύ παιδιών και ανηλίκων είναι η κλοπή, ακολουθούμενο από τις σωματικές βλάβες, τις υλικές ζημιές και τα εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Herbert Reul απαίτησε η επόμενη διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών να επικεντρωθεί περισσότερο στην αυξανόμενη βία μεταξύ παιδιών και ανηλίκων.

Η έλλειψη κοινωνικής επάρκειας είναι ένας λόγος για αυτό: “Αλλά και το διαδίκτυο με όλους τους ύποπτους ιστότοπους, εν μέρει βίντεο ή παιχνίδια που εξυμνούν τη βία, τα οποία κυκλοφορούν εκεί, θα έχει επίσης το μερίδιό του σε αυτό”, δήλωσε ο Reul.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

BW: Οδηγός χάνει τις αισθήσεις του στο τιμόνι και πεθαίνει

Ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα έμεινε στην ιστορία