Αστρονομικό το χρέος του Μονάχου: Η πόλη ζητά βοήθεια

Για το 2022, η πόλη σχεδιάζει να δανειστεί 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και το τμήμα οικονομικών της πόλης προειδοποιεί.

Φέτος, η πόλη θα πρέπει να αναλάβει ένα αστρονομικό χρέος προκειμένου να μπορέσει να αντέξει οικονομικά τις προγραμματισμένες επενδύσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Christoph Frey προειδοποίησε γι’ αυτό σε δελτίο Τύπου την Τρίτη. “Ο προϋπολογισμός του 2021 πήγε απροσδόκητα καλά για την πόλη.

Ωστόσο, ο υπολογισμός είναι απλός: ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παίρνουμε”.

Και πολύ περισσότερο: το επίπεδο του χρέους έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί μεταξύ 2019 και 2021. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ήταν 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ πέρυσι, έναντι 635 εκατομμυρίων ευρώ δύο χρόνια νωρίτερα.

Οικονομική βοήθεια για το Μόναχο: Έκκληση προς το κρατίδιο και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Και αυτό το βουνό χρέους θα συνεχίσει να αυξάνεται. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, για φέτος προβλέπεται ένα δάνειο ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Christoph Frey, αυτό είναι το απόλυτο όριο: ενόψει των οικονομικών αβεβαιοτήτων, οι οποίες προκαλούνται επίσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν βλέπει περιθώρια για επέκταση του προϋπολογισμού.

Τι σημαίνει το ακριβό φυσικό αέριο για τους πολίτες στη Βαυαρία;

Αντίθετα, υπάρχει ήδη ο κίνδυνος ότι η πόλη δεν θα είναι πλέον σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της. Ως εκ τούτου, ο Frey απευθύνει έκκληση στο κρατίδιο της Βαυαρίας και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στηρίξουν οικονομικά το Μόναχο.

Παρά την πανδημία, η πόλη εισπράττει περισσότερα χρήματα από τα αναμενόμενα. Το χειμώνα, το υπουργείο Οικονομικών ανέμενε ακόμη πλεόνασμα 400 εκατομμυρίων.

Τώρα έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτό το ποσοστό, επειδή τα έσοδα από τον εμπορικό φόρο είναι απροσδόκητα υψηλά. Το πλεόνασμα ανέρχεται σήμερα σε περίπου 620 εκατομμύρια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις επενδύσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης