Δείτε το νέο λογότυπο για το Oktoberfest του Μονάχου

Ένα λογότυπο με το γράμμα “Ο” είναι το κεντρικό σύμβολο για τη νέα ταυτότητα του Oktoberfest του Μονάχου. Ο επικεφαλής της Wiesn, Clemens Baumgärtner, παρουσίασε το νέο σχέδιο στη συνέντευξη Τύπου της Wiesn.

Πλήρης σχεδιασμός για το Wiesn – με λογότυπο, γραμματοσειρά και χρώματα

Από τότε που η πρωτεύουσα της Βαυαρίας προστάτευσε το εμπορικό σήμα “Oktoberfest” πριν από δύο χρόνια, τα σχέδια για μια νέα ταυτότητα του εμπορικού σήματος έχουν ωριμάσει.

Για καλύτερο μάρκετινγκ και σύγχρονη εμφάνιση, το Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών Υποθέσεων δημιούργησε ένα ενιαίο σύστημα σχεδιασμού. Ο επικεφαλής της Wiesn, Clemens Baumgärtner, παρουσίασε τώρα το νέο σχέδιο στη συνέντευξη Τύπου του Oktoberfest.

Το κεντρικό στοιχείο είναι ένα καμπυλωτό “Ο” ως λογότυπο, που θυμίζει τη γραφή Fraktur που χρησιμοποιούνταν στη Βαυαρία στο παρελθόν. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα έργου ανέπτυξε και προγραμμάτισε τη δική της γραμματοσειρά, τη λεγόμενη “Wiesn”.

Μαζί με μια πολύχρωμη οπτική γλώσσα, το νέο εταιρικό σχέδιο, που δημιουργήθηκε από τη διαφημιστική εταιρεία RED, έχει ως στόχο να αποτυπώσει τη δυναμική διάθεση του Wiesn και να φανεί ταυτόχρονα παραδοσιακό και σύγχρονο.

Το νέο λογότυπο αντιπροσωπεύει ολόκληρη τη Wiesn και είναι κατανοητό σε όλο τον κόσμο

Το αφηρημένο αρχικό “Ο” επιλέχθηκε για το λογότυπο επειδή είναι διεθνώς κατανοητό, ανοιχτό σε ερμηνείες και μπορεί να αντιπροσωπεύσει καλύτερα ολόκληρο το Wiesn ως εικονιστικό σύμβολο.

“Δεν θα χρειάζεται να το εξηγήσει κανείς, το βλέπει: Αυτό είναι το Oktoberfest!”, λέει ο Benedikt Brandmeier, επικεφαλής του τμήματος Τουρισμού, Εκδηλώσεων και Φιλοξενίας στο Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών Υποθέσεων.

Στο εξής, το νέο σχέδιο θα χρησιμοποιείται για αναμνηστικά, στο μάρκετινγκ και στην επικοινωνία.

Baumgärtner: “Το Oktoberfest είναι ένα συνολικό έργο τέχνης”

Ο υπεύθυνος οικονομικών υποθέσεων του Μονάχου και επικεφαλής του Wiesn, Clemens Baumgärtner, παρουσίασε το νέο σχέδιο για το Oktoberfest στη συνέντευξη Τύπου στις 4 Αυγούστου.

“Το Oktoberfest είναι μια μοναδική σύνθεση των τεχνών, ένα κομμάτι της ψυχής του Μονάχου. Το Oktoberfest αντιπροσωπεύει την σπιτική αίσθηση και τη φιλοξενία των κατοίκων του Μονάχου.

Ένα λαϊκό φεστιβάλ για όλους, με ποικίλες στιγμές απόλαυσης στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Μετά την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος, ήταν προφανές ότι έπρεπε να σχεδιαστεί μια νέα εικόνα. Μια που είναι τόσο αλάνθαστη όσο και το ίδιο το Oktoberfest”.

Βίντεο: Πώς αναπτύχθηκε το νέο λογότυπο Wiesn

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.